Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / S – 400 Τουρκία: Επιμένει ο Ερντογάν, τον Ιούλιο οι πρώτες παραδόσεις
ΚΟΣΜΟΣ

S – 400 Τουρκία: Επιμένει ο Ερντογάν, τον Ιούλιο οι πρώτες παραδόσεις

S – 400 Τουρκία: Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα επέκρινε τα "εντελώς λανθασμένα" σχόλια της Ουάσινγκτον.

S – 400 Τουρκία: Επιμένει ότι η χώρα του θα αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S – 400 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

«Η διαδικασία για τους  S-400 ολοκληρώθηκε», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος αυτού θα γίνουν τον Ιούλιο.

Παράλληλα, επέκρινε τα “εντελώς λανθασμένα” σχόλια της Ουάσινγκτον σχετικά με την παραγγελία αυτού του ρωσικού συστήματος από την Άγκυρα, εκτιμώντας ότι οι σύμμαχοι στους κόλπους του ΝΑΤΟ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν κυρώσεις οι μεν στους δε.

Ως εναλλακτική λύση, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, καθώς υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα.

Όμως “δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν μας πωλούν τους Patriot με τους ίδιους όρους” που διαθέτει η Ρωσία τους S-400, δήλωσε ο Ερντογάν.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία ήθελε, στο πλαίσιο μιας σύμβασης για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων, να συμμετάσχει στην παραγωγή και να υπάρξει ταχεία παράδοση, όμως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά αυτές τις απαιτήσεις.

Την Δευτέρα ο Ερντογάν θα βρίσκεται στη Ρωσία. Είναι η τρίτη επίσκεψή του στη χώρα αυτή από τις αρχές του έτους– για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις