Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια: Μαχαιρώματα κατά ανδρών του Λιμενικού στο “άβατο” της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Μαχαιρώματα κατά ανδρών του Λιμενικού στο “άβατο” της Αθήνας

Εξάρχεια: Ο εισαγγελέας που ήταν παρών στην έρευνα σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά για να ηρεμήσει.

Εξάρχεια: Συναγερμός σε Λιμενικό και Αστυνομία σήμανε η αιματηρή επίθεση κατά δύο ανδρών του Λιμενικού και ενός εισαγγελέα, στη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας για υπόθεση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο ένας λιμενικός έχει τραυματισθεί στο πόδι από μαχαίρι και φέρει τρία τραύματα και ο δεύτερος με γροθιές στο πρόσωπο, οι αντιεξουσιαστές που τους επιτέθηκαν άρπαξαν και τα τσαντάκια με τα όπλα τους.

Ο εισαγγελέας που ήταν παρών στην έρευνα σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά για να ηρεμήσει και να τους προσφερθούν επίσης οι πρώτες βοήθειες.

Τα σοβαρά αιματηρά γεγονότα μέσα στα Εξάρχεια ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, επτά άνδρες του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά έφθασαν σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο για ναρκωτικά, με τη παρουσία Εισαγγελέα.

Στη διάρκεια της έρευνάς τους, τα στελέχη του Λιμενικού, εντόπισαν δύο γυναίκες τις οποίες συνέλαβαν.

Όμως, τα της έρευνας πληροφορήθηκαν πολλά άτομα που βρίσκονταν στην Πλατεία και κατευθύνθηκαν με άγριες διαθέσεις στο χώρο των ερευνών.

Κατά την έξοδό τους από το κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, λιμενικοί και εισαγγελέας, δέχθηκαν σφοδρή  επίθεση από περίπου τριάντα έως σαράντα αντιεξουσιαστές.

Ένας Λιμενικός τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο στο πόδι και ο δεύτερος φέρει απλές εκδορές. Ο τραυματισμένος από αιχμηρό αντικείμενο λιμενικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Οι υπόλοιποι λιμενικοί έφυγαν από τα Εξάρχεια με τη μία γυναίκα που είχαν συλλάβει γιατί η δεύτερη κατάφερε την ώρα των συμπλοκών να διέφυγε με τη βοήθεια των επιτιθεμένων, που επιχείρησαν να πάρουν από τα χέρια των λιμενικών και τη δεύτερη!

Η Αστυνομία που τονίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί από πριν για την επιχείρηση που επέκειτο από το Λιμενικό στα Εξάρχεια, έφθασε στο σημείο όταν οι επιτιθέμενοι είχαν σκορπίσει στα γύρω στενά.

Ξεκίνησαν έρευνες και για τους δράστες αλλά και για την ανεύρεση των όπλων των λιμενικών.

Το Λιμενικό έφθασε στα Εξάρχεια μετά τη σύλληψη στον Πειραιά ενός Σύρου με περίπου 200 γραμμάρια κάνναβης.

Ξεκίνησαν για το οίκημα στο οποίο είπε ο συλληφθείς ότι είχε αγοράσει την ποσότητα.

Οι λιμενικοί κατά την έρευνα εντόπισαν ποσότητες ναρκωτικών και προχώρησαν στη σύλληψη δύο γυναικών μιας υπηκόου Μαρόκο και μιας Ελληνοαυστραλέζας.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα και για τον εντοπισμό του κλεμμένου οπλισμού αλλά και για στοιχεία για τους δράστες εκφράζοντας πάντως τη δυσαρέσκειά τους για το ότι δεν είχαν ενημερωθεί για μια επιχείρηση σε τόσο επικίνδυνο μέρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις