Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαβατά πρόσφυγες: Άγρια επεισόδια με τα ΜΑΤ, ξύλο και χημικά (pics-vids)
ΣΚΗΝΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ

Διαβατά πρόσφυγες: Άγρια επεισόδια με τα ΜΑΤ, ξύλο και χημικά (pics-vids)

Διαβατά πρόσφυγες: Οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα Διαβατά θέλουν να φτάσουν στα σύνορα, αλλά τους εμποδίζουν τα ΜΑΤ.

Διαβατά πρόσφυγες: “Μπαρούτι” μυρίζει το κλίμα στα Διαβατά με πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου».

Παρά τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί, οι πρόσφυγες που συρρέουν στο σημείο με την ελπίδα ότι θα περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αν φτάσουν μαζικά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα.

Είχε προηγηθεί ένα ψευδές διαδικτυακό μήνυμα στο Facebook που καλούσε τους μετανάστες να κινηθούν, οργανωμένα, καθώς, δήθεν, τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία θα άνοιγαν.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας διεμήνυσε ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Όσοι επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το δρόμο συναντούν τον αστυνομικό φραγμό με τις αντεγκλήσεις να είναι συχνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βλέπουν πρόσφυγες σε όλη την πόλη, ειδικά με αποσκευές, τους σταματούν, τους ελέγχουν και τους ζητούν να μην μεταβούν στα Διαβατά.

Κάποιοι οι οποίοι ήρθαν με ΚΤΕΛ ή με τρένα υποχρεώνονται να επιστρέψουν πίσω στις δομές τους.

Παράλληλα σύμφωνα με το thessnews.gr αστυνομικοί βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη για να αποτρέψουν κόσμο να κατασκηνώσει εκεί.

Δυνάμεις φέρεται να έχουν σταλεί και στις δομές Ασπροβάλτας, Νέας Απολλωνίας και Λαγκαδικίων προκείμενοι οι αρχές να έχουν εικόνα και από τα εν λόγω camp.

Την Πέμπτη έξω από τη δομή στα Διαβατά σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να μετακινηθούν προς στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Χθες το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, έγινε μία προσαγωγή, συνελήφθη 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Διαβατά πρόσφυγες: Συγκρούσεις και χημικά

Κάποιοι πρόσφυγες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς για να διαλύσουν τον φραγμό που είχε δημιουργηθεί.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα ενώ έπεσαν και χημικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις