Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαφία φυλακών δικηγόρος: Στενές σχέσεις της ξανθιάς καλλονής με τον Αλβανό αρχηγό και όνειρα για “μεγάλη ζωή”
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Μαφία φυλακών δικηγόρος: Στενές σχέσεις της ξανθιάς καλλονής με τον Αλβανό αρχηγό και όνειρα για “μεγάλη ζωή”

Μαφία φυλακών δικηγόρος: Ερωτόλογα, σχέδια για απόδραση αλλά και "οδηγίες" για την επίθεση σε Βορίδη - Φλώρο.

Μαφία φυλακών δικηγόρος: «Καυτές» είναι οι νέες αποκαλύψεις για την μαφία που στις Φυλακές Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα για τον ρόλο που έπαιζε η δικηγόρος που συνελήφθη για τις σχέσεις της με το κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχει «ακούσει» η αστυνομία, φαίνεται πως είχαν στενή σχέση που ξεπερνούσε τα όρια πελάτη – δικηγόρου, αφού ο κοριός είχε «πιάσει» ερωτόλογα.

Από τις ίδιες συνομιλίες προκύπτει ότι το μεγάλο τους όνειρο ήταν να βρεθούν οι 2 μαζί και να κάνουν τη ζωή τους. Μάλιστα η δικηγόρος φέρεται να του είπε πως δεν θα χρειάζεται να δουλεύει, αφού θα δουλεύει εκείνη γι αυτόν!

Η δικηγόρος, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αλβανού κακοποιού στο στάδιο της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη δικηγόρος αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται.

Σχέδιο απόδρασης

Παράλληλα φαίνεται να του εξηγεί την διαρρύθμιση των χώρων του εφετείου και τις εξόδους από αυτό, κάτι που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών καθώς φαίνεται να ετοιμαζόταν απόδραση.

Στενή σχέση είχε με τον Αλβανό και ο 64χρονος δικηγόρος

Το αποκαλυπτικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε πυροβοληθεί το 2014, από πρωτοπαλίκαρα του Αλβανού αρχιμαφιόζου. Παρόλα αυτά οι δύο τους εξακολουθούσαν να διατηρούν σχέσεις καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες στις οποίες φαίνεται, μάλιστα, ότι ο δικηγόρος στέλνει κάθε μήνα, δυο ή και τρεις φορές, χρήματα στον αρχιμαφιόζο μέσα στη φυλακή, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Ο Αλβανός κατηγορούμενος ζήτησε από τον δικηγόρο χρήματα (2.600 ευρώ) ακόμα και για να στείλει το πτώμα του συνεργού του, που ο ίδιος σκότωσε, για ταφή στην Αλβανία.

Ο ανακριτής τρομοκρατίας που έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, έχει στα χέρια του έναν φάκελο. Βάσει αυτού κατέληξε στα δυο εντάλματα σύλληψης δικηγόρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές ήταν μόνο η αρχή.

Ο δικηγόρος στις συνομιλίες ακούγεται να δίνει συμβουλές στον Αλβανό κακοποιό, ακόμα και για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει σε δίκες που έχει σε εξέλιξη.

Το πιο σοβαρό όμως, το οποίο και ελέγχει ο δικαστικός λειτουργός, είναι κάποιες ύποπτες κινήσεις μεταξύ του αρχιμαφιόζου και του δικηγόρου.

Ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας φέρεται να προσπαθεί να εμφανίσει δυο θανάτους που έγιναν στον Κορυδαλλό σαν έγκλημα με δηλητήριο, το οποίο χορηγήθηκε από άλλον έγκλειστο για μεγάλη υπόθεση οικονομικής απάτης.

Στόχος ήταν να τον πλησιάσει τον άλλο έγκλειστο και να τον εκβιάσει, στη συνέχεια, για να λάβει χρήματα ώστε να μην τον κατηγορήσει ότι δήθεν ήταν αυτός που έδωσε το δηλητήριο.

Μαφία φυλακών: Αστυνομικός «αδειάζει» τον δικηγόρο που τον επικαλέστηκε στην απολογία του

«Αδειάζει» εντελώς τον προφυλακισμένο δικηγόρο, ο αξιωματικός τον οποίο επικαλέστηκε ο 64χρονος κατά την απολογία του, λέγοντας ότι τον ενημέρωνε για κάθε επικοινωνία του με τους Αλβανούς κακοποιούς και ότι μάλιστα ο αξιωματικός τον παρότρυνε να συνεχίζει τις επαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός όχι μόνο δεν γνώριζε – όπως υποστηρίζει – για το εύρος των επικοινωνιών του δικηγόρου με τα μέλη της μαφίας των φυλακών, αλλά δίνει τη δική του εκδοχή, αναφέροντας ότι είχε πει στον δικηγόρο να σταματήσει τις επικοινωνίες ακόμη και να αλλάξει αριθμό κινητού.

Σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό, ο δικηγόρος τού είχε πει τον Ιανουάριο του 2015 για τις πρώτες του επαφές με τον Αλβανό.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι είπε στον δικηγόρο να ενημερώσει τον ανακριτή για οτιδήποτε αναφερθεί, επίσης του τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να έχει τηλεφωνικές επαφές με τον Αλβανό κακοποιό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είχε τουλάχιστον 2,5 χρόνια να μιλήσει με τον δικηγόρο, σημειώνοντας πως η τελευταία φορά που τον είδε ήταν στις 16 και 17 Οκτωβρίου του 2017 όταν ο δικηγόρος είχε  πάει τμήμα στο οποίο υπηρετεί για να καταθέσει για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Τότε, όμως, δεν είχαν αναφερθεί στο θέμα των επικοινωνιών.  

Μαφία φυλακών: Το σχέδιο για επίθεση σε Βορίδη και Φλώρο

Το σχέδιό του για επίθεση με λάμες στον Μάκη Βορίδη και τον Αριστείδη Φλώρο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,  είχε εκμυστηρευτεί μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας ο εγκέφαλος της αλβανικής μαφίας στον πιο στενό συνεργό του.

Οι δυο κακοποιοί κάποια στιγμή βρέθηκαν να έχουν και πάλι στη διάθεση τους κινητά τηλέφωνα και να συνομιλούν σαν να μην έχει συμβαίνει το παραμικρό. Στο διάλογο που ακολουθεί, ο Αλβανός εγκέφαλος δίνει οδηγίες στον συγκατηγορούμενο του  για το πως να μαχαιρώσουν στο λαιμό τα θύματα τους.

Α. Και εγώ όταν έρθω, μαζί μου θα φέρω δυο τέτοια… λαμαρίνες.

Β. Δυο λαμαρίνες;

Α. Δυο στιλό… και ένα θα στο δώσω εσένα και το άλλο θα το κρατήσω για μένα.

Β. Ναι.

Α. Και τη στιγμή που θα μιλάνε, με το που θα παραδώσω όλα τα ντοκουμέντα…

Β. Ναι.

Α. Κάποια στιγμή καθώς θα μιλάω… θα πάμε με τα χαρτιά, εσύ από τη μια πλευρά, εγώ από την άλλη πλευρά.

Β. Εεε…

Α. Αλλά θα τα έχουμε έτοιμα εκείνα από κάτω με μιας. Θα πάμε και οι δυο, μπουμ μπουμ μπουμ στο λαιμό.

Β. Ναι.

Α. Είσαι εντάξει ;

Β. Ναι.

Είχε προηγηθεί η συνομιλία του Αλβανού μαφιόζου με την 45χρονη δικηγόρο με την οποία διατηρούσε στενή σχέση και της είχε ζητήσει να του πάει δυο στιλό τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να περάσει μέσα τις λάμες.

Αλβανός κακοποιός: Πάρε λίγο πως το λένε… ένα στιλό κίτρινο και κόκκινο όμως αυτά που είναι νερό μέσα.

Δικηγόρος: Α θα βρω τώρα; Πού να προλάβω να τα βρω αυτά. Θα στα φέρω την επόμενη φορά που να βρω. Με νερό στιλό. Τώρα πρέπει να ετοιμαστώ για να έρθω…

Ο Αραβαντινός για τη Μαφία των Φυλακών:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις