Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πετσίτης: Άνοιξαν οι λογαριασμοί του στην Κύπρο (pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετσίτης: Άνοιξαν οι λογαριασμοί του στην Κύπρο (pic)

Πετσίτης: Οι έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη διεξάγονται από τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης της Κύπρου.

Πετσίτης: Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει πως οι κυπριακές Αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη, φέρνει σήμερα στο φως η ιστοσελίδα newsbomb.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και στον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη διεξάγονται από τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΜΟΚΑΣ -πρόκειται για την κυπριακή υπηρεσία για το ξέπλυμα, αντίστοιχη της ελληνικής Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με συστηματική εργασία, έχει τους τελευταίους δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο.

Επίσης ανακάλυψε και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών, που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, της εισαγγελέως Εύας Ρωσσίδου-Παπακυριακού και της συνεργάτιδας της Μαρίας Κυρμίζη, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

Πετσίτης:  Τι συνδέει τους κυρίους Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου;

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη, τρία ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα:

«Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;»

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εσαγγελέα Άννα Ζαΐρη να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου.

Ανοικτές δικογραφίες

Όπως είναι γνωστό το ρόλο Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση των ELFE έχουν καταγράψει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία μάλιστα προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αλλά και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες. Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν στις δυο παρεμφερείς έρευνες που είναι ανοικτές, που είναι:

Η πρώτη αφορά στην υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις