Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 25 Μαρτίου: Κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέλαση (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25 Μαρτίου: Κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέλαση (vid)

25 Μαρτίου: Εξαγριωμένοι οι πολίτες, άρχισαν να βρίζουν τον βουλευτή και να του φωνάζουν «προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική».

25 Μαρτίου: Άγριες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στην παρέλαση της Κατερίνης για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου εναντίον του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστο Σίμο, και κυρίως εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρη Τζαμακλή.

Mαθητές και εξαγριωμένοι πολίτες, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ lefteria.gr, κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του.

Οι πολίτες άρχισαν να τον βρίζουν και να του φωνάζουν «προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική».

Η αστυνομία έδωσε σκληρή μάχη ώστε να καταφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο όχημα του και να απομακρυνθεί από την πλατεία Ηρώων.

 Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν αρχικώς από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες γιουχάισαν άγρια τους δύο κυβερνητικούς, όταν πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας, φωνάζοντας «ουου, προδότες».

Σε πολλά σημεία κατά μήκος της παρέλασης είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι τραγουδούσαν δυνατά το «Μακεδονία ξακουστή».

Παρελαύνοντες μαθητές και μαθήτριες, καθώς και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων το τραγουδούσαν επίσης δυνατά, όταν περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων, ενώ όλοι τους σχεδόν φορούσαν κονκάρδες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Μεγάλη ομάδα πολιτών είχε παραταχθεί στο Εσπερινό Λύκειο με πανό και ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μια άλλη μεγάλη ομάδα νεολαίων μαζί με πολίτες παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

Σε λίγο δίπλα από την εξέδρα στην πλατεία Ηρώων εμφανίσθηκε πολυπληθής ομάδα μαθητών, οι οποίοι, αφού πρώτα παρήλασαν, στη συνέχεια μετέβησαν εκεί και άρχισαν και αυτοί να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ ισχυρός ήταν ο κλοιός της αστυνομίας.

Όταν όμως πήγε να φύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέδρα έγινε χαμός, αφού πολλοί πολίτες ενώθηκαν με τους νέους και άρχισαν να τον προπηλακίζουν άγρια, ώσπου να καταφέρει η αστυνομία να τον φυγαδεύσει.

Βίντεο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις