Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση 25 Μαρτίου 2019: Δείτε live την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2019: Δείτε live την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2019: Παρακολουθήστε ζωντανά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2019: Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα είναι «στο κόκκινο» αλλά και στην Αθήνα είναι επί ποδός 1.600 αστυνομικοί μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε φρούριο.

Άρματα, τανκς, στρατιωτικοί και στρατιώτες βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και συμμετέχουν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και μαζί τους 1.600 αστυνομικοί, με περιπολικά και κλούβες, οι οποίοι έχουν εντολή να μην αφήσουν πολίτες να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε ζωντανά:

Οι αστυνομικοί από τις Δυνάμεις Τάξης, την Ασφάλεια, την Τροχαία και τα ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Αναλόγου μεγέθους κινητοποίηση υπάρχει και για αρκετές πόλεις της βορείου Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη (μαθητική παρέλαση) η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Το μεγαλύτερο βάρος στο σχεδιασμό έχει δοθεί από τους επιτελείς στις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις.

Ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας αναλώθηκε από την ασφάλεια και στο σκανάρισμα των social media, όπως εξάλλου είχε αποκαλύψει η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν από ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα καλέσματα και οι πρωτοβουλίες που έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απρόοπτο στη Μητρόπολη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επιθεωρούσε τα αγήματα έξω από την Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου όταν ξαφνικά ένας άγνωστος επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η έπαρση της σημαίας από τους Ευζώνους στην Ακρόπολη

Όπως κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους έτσι και σήμερα 25 Μαρτίου οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας για να τιμήσουν την σημερινή ημέρα.

Απομάκρυναν άντρα με την ελληνική σημαία

Ένα μίνι επεισόδιο λίγο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο Σύνταγμα. Ένας άνδρας με μια σημαία στα χέρια απομακρύνθηκε από αστυνομικούς με πολιτικά από τον χώρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις