Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρατσιστική επίθεση Κόνιτσα: Δικογραφία σε βάρος 30χρονου και τριών μαθητών
ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστική επίθεση Κόνιτσα: Δικογραφία σε βάρος 30χρονου και τριών μαθητών

Ρατσιστική επίθεση Κόνιτσα: Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο πέμπτος της ομάδας των ροπαλοφόρων.

Ρατσιστική επίθεση Κόνιτσα: Ο 30χρονος, ακροδεξιών πεποιθήσεων και πρωταγωνιστής της επίθεσης σε Αφγανούς, είχε εμπλακεί και σε επίθεση κατά καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον Οκτώβριο του 2018.

Του Πέτρου Καρσιώτη

H Aστυνομία κατάφερε να βγάλει τις κουκούλες και να αναγνωρίσει τους τέσσερις από τους πέντε κουκουλοφόρους δράστες της απάνθρωπης επίθεσης με λοστούς κατά ανηλίκων Αφγανών, στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Κόνιτσας την περασμένη Κυριακή.

Ένας 30χρονος και τρεις 17χρονοι μαθητές 

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση για έναν 30χρονο και τρεις 17χρονους μαθητές του ΕΠΑΛ Κόνιτσας.

Ψάχνουν και για τον πέμπτο κουκουλοφόρο 

Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο πέμπτος της ομάδας των ροπαλοφόρων που επετέθησαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων.

Η επίθεση στον καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος, ακροδεξιών πεποιθήσεων, φέρεται ως επιχειρηματίας και έχει απασχολήσει και πάλι την αστυνομία για επίθεση κατά  του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκου,  τον Οκτώβριο του 2018.

Και πάλι στην Κόνιτσα

Και εκείνη η απρόκλητη, όπως είχε χαρακτηρισθεί, επίθεση κατά του καθηγητή είχε γίνει στην Κόνιτσα.

Στον ίδιο χώρο με αυτόν κινούνται και οι 17χρονοι που τον ακολούθησαν κι έβαλαν τις κουκούλες στα κεφάλια και τα ρόπαλα στα χέρια.

Δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και κλοπή 

Σε βάρος των παραπάνω δραστών, ανακοίνωσε η Αστυνομία, σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Πέντε κουκουλοφόροι κατά εννέα ανήλικων Αφγανών 

Όπως είχε ανακοινωθεί μετά την επίθεση, βρίσκονταν σε εξέλιξη έρευνες για την ταυτοποίηση άγνωστων, τότε, ατόμων, που ενέχονταν σε επίθεση σε βάρος εννέα ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Κόνιτσας.

Επετέθησαν με ρόπαλα 

Περιγράφοντας το σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής βίας, οι αρμόδιοι αστυνομικοί έλεγαν ότι πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένα με ρόπαλα επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων.

Δυο ανήλικοι στο νοσοκομείο 

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.

Οι ανήλικοι, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, διακομίστηκαν το ίδιο βράδυ της επίθεσης στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.

Για απίστευτη αθλιότητα είχε κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη 

Ανακοίνωση για την επίθεση είχε εκδώσει και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ‘Ολγα Γεροβασίλη η οποία είχε κάνει λόγο για “απίστευτη αθλιότητα”.

Και είχε τονίσει ότι η “δημοκρατική κοινωνία  θα σταθεί απέναντι στους ρατσιστές και η Αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις