Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλάνδρι – χειροβομβίδα: Συναγερμός στο ρωσικό προξενείο
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Χαλάνδρι – χειροβομβίδα: Συναγερμός στο ρωσικό προξενείο

Χαλάνδρι - χειροβομβίδα: Χειροβομβίδα βρέθηκε στο προαύλιο του ρωσικού προξενείου στην οδό Τζαβέλα, ΤΕΕΜ επί τόπου, αποκλεισμένη όλη η περιοχή.

Χαλάνδρι – χειροβομβίδα: Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΛΑΣ όταν ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο στην Αθήνα.

Όπως διαπιστώθηκε το ύποπτο αντικείμενο ήταν μια χειροβομβίδα που δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τη χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στις 4 παρά 10 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι άνθρωποι της Πρεσβείας άκουσαν την έκρηξη και κοίταξαν κατευθείαν τις κάμερες ασφαλείας. Τότε είδαν μια μοτοσυκλέτα με 2 αναβάτες να φεύγει από την περιοχή.

Οι πληροφορίες είναι μυστήριες, καθώς η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει, ενώ και κάτοικος έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ για έκρηξη.

Είκοσι περίπου λεπτά αργότερα στην οδό Οικονόμου, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε μια καμμένη μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλα 5 με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τις κάμερες προκειμένου να δουν το δρομολόγιο διαφυγής των αγνώστων ενώ παράλληλα αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή.

Στο μεταξύ, μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό μιας καμμένης μηχανής στο σημείο των Εξαρχείων

Εξετάζεται το σενάριο να πρόκειται, ενδεχομένως, για τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Μέχρι στιγμής, πάντως, η αστυνομία δεν συνδέει τα δυο περιστατικά και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί άλλα δύο περιστατικά με ρίψεις χειροβομβίδων κατά δημόσιων κτηρίων.

Η πρώτη το το Νοέμβριο του 2016 όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τότε ο φρουρός και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2018 όταν πέταξαν χειροβομβίδα έξω από το ΑΤ Καισαιριανής.

Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, αρχικά η ΕΛΑΣ είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός για να υπάρξει ανάληψη ευθύνης λίγες ημέρες αργότερα μέσω Indymedia.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις