Διακοπή ρεύματος: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κρήτη και γενικό μπλακ άουτ

ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή ρεύματος: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κρήτη και γενικό μπλακ άουτ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Διακοπή ρεύματος: Συναγερμός σήμανε στις αρχές από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

22.03.2019 | 15:33

Διακοπή ρεύματος: Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, στο νομό Ηρακλείου, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και άφησε χωρίς ρεύμα όλο το νησί της Κρήτης

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη, η οποία είναι μεγάλης έκτασης, σημειώθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ και αμέσως προκλήθηκε μεγάλη φωτιά.

Συνέπεια της έκρηξης και της φωτιάς να μείνει ολόκληρο το νησί χωρίς ρεύμα ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ, όπου εργάζονται 250 άτομα.

Έμειναν χωρίς οξυγόνο ασθενείς στο Ηράκλειο

Χωρίς οξυγόνο έμειναν αρκετοί ασθενείς στο Ηράκλειο εξαιτίας του γενικού μπλακ άουτ που σημειώθηκε σχεδόν σε όλη την Κρήτη από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο σπίτι τους το μεσημέρι της Παρασκευής και έκαναν χρήση οξυγόνου βρέθηκαν χωρίς… ρεύμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται η άμεση μετακίνησή τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Στο ΕΚΑΒ τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά και αρκετές ήταν οι διακομιδές που έγιναν σε Βενιζέλειο αλλά και ΠΑΓΝΗ.

«Αμέσως θέσαμε σε ετοιμότητα το σχέδιο «Περσέας» και κάναμε ότι χρειαζόταν για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή σε χειρουργεία αλλά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Βάλαμε τις γεννήτριες σε λειτουργία και ευτυχώς λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ρεύμα επανήλθε κανονικά», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Φόβοι για προβλήματα στην υδροδότηση μετά το μπλακ άουτ

Προβλήματα στην υδροδότηση, ανακοίνωσε ΔΕΥΑΗ, ότι ίσως προκύψουν, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

«Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για τα αίτια της φωτιάς υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία, προς αντικατάσταση του κύριου που παρουσίαζε προβλήματα.

 Για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα το Ρέθυμνο

Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ από πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.

Επανέρχεται το ρεύμα στα Χανιά

Στα Χανιά το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι σε περιοχές του κέντρου. Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Exit mobile version