Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέος Κόσμος: Είχε σχεδιάσει τα πάντα η μητέρα – Ψάχνουν τα αίτια της αδιανόητης τραγωδίας
"ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ" ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΦΟΥΛΑΣ

Νέος Κόσμος: Είχε σχεδιάσει τα πάντα η μητέρα – Ψάχνουν τα αίτια της αδιανόητης τραγωδίας

Νέος Κόσμος: Οι καταθέσεις των συγγενικών της προσώπων περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα γύρω από το τραγικό γεγονός στο Νέο Κόσμο.

Νέος Κόσμος: Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την ανείπωτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο όπου μία μητέρα πέταξε το παιδί της από τον 5ο όροφο και στην συνέχεια αυτοκτόνησε και η ίδια.

Άγνωστος παραμένει ακόμη ο λόγος για τον οποίο η 46χρονη μάνα προέβη στην τραγική κίνηση.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το μωράκι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και όπως πιθανολογούν οι γείτονες αυτή ήταν η αιτία που έσπρωξε την απελπισμένη μητέρα στο «απονενοημένο».

Από την άλλη πλευρά ο σύζυγος της γυναίκας κατέθεσε στην αστυνομία ότι δεν είχαν προβλήματα στη σχέση τους, ούτε αντιμετώπιζε εκείνη κάποια ψυχολογικά προβλήματα που θα την οδηγούσαν στο να πετάξει το μικρό παιδί της από το μπαλκόνι.

Μία μέρα, λοιπόν, το τραγικό συμβάν στο σημείο όπου έπεσαν παιδί και μητέρα, οι κάτοικοι της γειτονιάς και οι άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια, άφησαν ένα ζευγάρι λευκά παιδικά παπουτσάκια, λίγα κεριά και λίγα λουλούδια στην μνήμης της 4χρονης Έφης, που άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Τρίτης στο Παίδων.

Τι είπε ο πατέρας στους αστυνομικούς

Ο τραγικός πατέρας, οποίος εργάζεται σε Εταιρεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μόλις είχε φθάσει στην πολυκατοικία στο Ν. Κόσμο που διέμενε με την οικογένεια του, αντιλαμβανόμενος το κακό που πήγαινε να γίνει.

Ανέβηκε γρήγορα στο 5ο όροφο που είναι το διαμέρισμά τους και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα, διαπιστώνοντας με τρόμο πως η γυναίκα του την έχει κλειδώσει και μάλιστα έχει βάλει και το μεταλλικό σύρτη.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει την κόρη του, αλλά και την σύζυγό του, χτύπησε στο διπλανό διαμέρισμα, όπου και βγήκε στο μπαλκόνι του γείτονα του και με κίνδυνο της ζωής του προσπάθησε να περάσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του προκειμένου να αποτρέψει την σύζυγο του να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

“Η σύζυγός μου δεν αντιμετώπιζε απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ψυχολογικά προβλήματα… Ίσως κατά την εφηβική της ηλικία να είχε κάποιο θέμα, πλην όμως ουδέποτε είχε δείξει σημάδια πως υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Δεν είχαμε εντάσεις στο γάμο μας, είχαμε το παιδάκι μας. Δεν ξέρω γιατί το έκανε, λίγη ώρα πριν είχαμε ανταλλάξει μηνύματα, χωρίς να αφήσει να φανεί πως κάτι συμβαίνει. Ήταν τα συνηθισμένα μηνύματα που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι όταν ο ένας λείπει στην δουλειά”.

Τι είπε ο αδερφός της 46χρονης

«Ήταν αγαπημένοι. Ποτέ δεν μου είχε αναφέρει ότι κάτι την απασχολεί. Απ’ όσο ξέρω δεν είχαν τσακωμούς, ούτε κάποιο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Είχαν μία απλή και ήρεμη ζωή, αλλά με αγάπη».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας

Όπως φαίνεται η 46χρονη μητέρα είχε σχεδιάσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού με σύρτη για να μην μπορεί ο σύζυγός της να μπει μέσα και βγήκε στο μπαλκόνι. Πρώτα θα έριχνε το παιδί και μετά θα έπεφτε εκείνη από τον 5ο όροφο.

Όπως δήλωσε μία αυτόπτης μάρτυρας, είπε στη γυναίκα:

«”Γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα;” Μου λέει: ”Βγάλτε τα γυαλιά δεν βλέπετε καλά, δεν το έχω έξω από τα κάγκελα”, μα εσάς… λέω ”βλέπω τα πόδια σας μέσα από τα κάγκελα και το κορμάκι του παιδιού είναι έξω από τα κάγκελα” μου λέει όχι, γυρίζω στον μεγάλο μου τον γιο και του λέω: ”αγόρι μου βλέπεις αυτό που βλέπω είναι έξω από τα κάγκελα το μωρό;”, ”ναι” μου λέει μαμά και εκείνη την ώρα το πετάει. Άρχισα και φώναζα και μετά έκρυψα τα παιδιά στη γωνία να μην δουν το υπόλοιπο και τη βλέπω με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα και της φώναξα: ”σε παρακαλώ μην τον κάνεις, μην πηδήξεις” και της λέω… ”πες μου εγώ τι μπορώ να κάνω;” και μου λέει: ”δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ και πήδηξε και αυτή”».

Όπως μετέδωσε ο ANT1, τα νέα στοιχεία συγκλονίζουν. Η μητέρα βλέποντας το παιδί να πέφτει πάνω στα δέντρα αποφάσισε να αλλάξει τη φορά του κορμιού της κι έτσι έπεσε πιο αριστερά με αποτέλεσμα να βρεθεί πιο κοντά στα κάγκελα και να πέσει κατευθείαν στο οδόστρωμα ώστε να είναι ακαριαίος ο θάνατος. Το παιδί έζησε 40 λεπτά περισσότερα από τη μητέρα.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι τόσο ο σύζυγος της γυναίκας όσο και ο αδερφός της που έπαθε ισχυρό νευρικό κλονισμό μόλις ενημερώθηκε το γεγονός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις