Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια μολότοφ: Με χημικά “απάντησαν” τα ΜΑΤ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

Μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια μολότοφ: Με χημικά “απάντησαν” τα ΜΑΤ

Μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια μολότοφ: Βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από τα «λουλουδάδικα» στη Βουλή πέταξαν κουκουλοφόροι.

Μαθητικό συλλαλητήριο επεισόδια μολότοφ: Οι μαθητές, οι οποίοι αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έδωσαν ραντεβού στις 12:00 στα Προπύλαια.

Υπογραμμίζουν ότι το σχέδιο Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνεται παράλληλα στα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής, διεκδικώντας «δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

Σοβαρά επεισόδια σε εξέλιξη 

Τη στιγμή που η πορεία ήταν στη Βασιλίσσης Σοφίας, μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με δυο βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ.

Η ίδια ομάδα προκαλεί φθορές σε στάσεις λεωφορείων και υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα η συγκέντρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή από μαθητές των λυκείων της Αττικής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν έκαναν χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα επικράτησε νέος γύρος έντασης όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να επιτεθεί σε διμοιρία των ΜΑΤ στο ύψος της οδού Πεσμαζόγλου με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ειδικότερα, απαιτούν:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου,  με λιγότερες επιλογές. Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία», οι περίπου 2.000 διαδηλωτές κινούνται μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα. Μάλιστα παρότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, οι μαθητές άλλαξαν αιφνίδια το δρομολόγιο της πορείας τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται τμηματικά.

Βίντεο: Iefimerida, Cnn

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις