Νέα Ζηλανδία επίθεση Έλληνες: Κανένας ελληνικής καταγωγής στα θύματα

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία επίθεση Έλληνες: Κανένας ελληνικής καταγωγής στα θύματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νέα Ζηλανδία επίθεση Έλληνες: Ο Έλληνας πρόξενος Γιώργος Νεονάκης είπε πως από έως τώρα στοιχεία δεν υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής θύματα ή τραυματίες.

15.03.2019 | 09:03

Νέα Ζηλανδία επίθεση Έλληνες: Για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία μίλησε ο Έλληνας πρόξενος Γιώργος Νεονάκης τονίζοντας πως από έως τώρα στοιχεία δεν υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής θύματα ή τραυματίες από τις επιθέσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Νεονάκης είπε: «Είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας».

Παράλληλα τόνισε πως ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί ακριβώς και έδρασαν οι δράστες.

Ωστόσο σχολιάζοντας το φρικιαστικό βίντεο από την live μετάδοση του τρομοκράτη που μπήκε σε τζαμί και εκτέλεσε όποιον έβλεπε μπροστά του, ο κ.Νεονάκης είπε πως ο δράστης με απόλυτη ψυχραιμία έφτασε στο τέμενος, εκτέλεσε τον κόσμο και στη συνέχεια ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο του πήρε δεύτερο όπλο και συνέχισε την επίθεση.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε στο GPS τη διεύθυνση του επόμενου τεμένους που είχε βάλει στο στόχο. Κατευθύνθηκε εκεί και συνέχισε τις δολοφονίες.

Η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον σταματήσει. 

Ένας Αυστραλός υπήκοος, 28 ετών, ο δράστης

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μπήκε σε δύο τεμένη, την ώρα προσευχής, και άρχισε να πυροβολεί, σκορπώντας τον θάνατο.

Ο άνδρας, μετέδωσε live, μέσω facebook τη στιγμή της επίθεσης, αφού είχε τοποθετήσει μία προσαρμοσμένη κάμερα στο κεφάλι του.

«Ας αρχίσει το πάρτι», λέει με κυνικότητα.

Στο σκληρό βίντεο, διάρκειας 17 λεπτών, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ο 28χρονος από τη στιγμή που κατευθύνεται προς το τέμενος, και μετά να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται προς το ένα τζαμί.

Μπαίνοντας, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, ενώ έδινε τις χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο, και πυροβολεί.

Mετά από περίπου τρία λεπτά επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, για να πάρει νέα όπλα, και επιστρέφει προκειμένου να εξακριβώσει εάν υπάρχουν επιζήσαντες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται σε 40, και οι τραυματίες είναι δεκάδες, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, ανάμεσά τους και ο 28χρονος Αυστραλός.

Βίντεο από τη σύλληψη: 

 

 

Exit mobile version