Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομα διπλώματα: Πολυμελές κύκλωμα του υπουργείου τα έστελνε ακόμα και με… κούριερ
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομα διπλώματα: Πολυμελές κύκλωμα του υπουργείου τα έστελνε ακόμα και με… κούριερ

Παράνομα διπλώματα: Από τους συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι άλλοι δύο ιδιώτες από Σχολές Οδηγών που συνεργάζονταν με την ομάδα των κρατικών υπαλλήλων.

Παράνομα διπλώματαΠολυμελές κύκλωμα που έδινε σε υποψήφιους οδηγούς διπλώματα οδήγησης χωρίς καν να εμφανίζονται οι ίδιοι, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία. Προηγήθηκε έρευνα μηνών, έγιναν συλλήψεις.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από το πρωί της Πέμπτης και μετά από έρευνα που κράτησε πολλούς μήνες, ομάδα αστυνομικών, μπήκε αιφνιδιαστικά στο παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών  Νοτίου Τομέα αττικής, που στεγάζεται σε κτήριο στον Άγιο Δημήτριο.

Εννέα οι συλλήψεις στην πρώτη φάση 

Μέχρι το μεσημέρι η Αστυνομία είχε κάνει γνωστό ότι έχουν συλληφθεί ήδη εννέα άτομα ως εμπλεκόμενα στο μεγάλο κύκλωμα έκδοσης εικονικών αδειών.

Επτά υπάλληλοι, δύο ιδιώτες

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και ενώ η έρευνα συνεχίζεται, από τους συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι άλλοι δύο ιδιώτες από Σχολές Οδηγών που συνεργάζονταν με την ομάδα των κρατικών υπαλλήλων.

Πολυετής πιθανόν η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η δράση του κυκλώματος ήταν πολυετής και πιθανόν αφορά εκατοντάδες περιπτώσεις έκδοσης εικονικών διπλωμάτων οδήγησης.

Έως και 2.000 ευρώ το αντίτιμο

Στοιχεία από την έρευνα αναφέρουν ακόμη ότι ανάλογα με την περίπτωση το αντίτιμο για την απόκτηση διπλώματος μ’ αυτόν τον τρόπο έφθανε και τις 2.000 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία εξαρθρώνει παρόμοιο κύκλωμα έκδοσης αδειών οδήγησης αντί πληρωμής από εξεταζόμενους που δεν εμφανίζονταν.

Με… λεωφορείο στον ανακριτή 

Με… λεωφορείο είχαν μεταφερθεί στην εισαγγελία δέκα πέντε άτομα, ανάμεσά τους και κρατικοί υπάλληλοι στο αρμόδιο υπουργείο για έκδοση διπλωμάτων, ιδιαίτερα σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής που έφτανε τα 1500 ευρώ.

Με έδρα τη Λαμία και “πελάτες σε όλη τη χώρα”

Στο κύκλωμα, που είχε έδρα τη Λαμία, συμμετείχαν και υπεύθυνοι σχολών οδηγών από διάφορα μέρη της χώρας όπως την Κόρινθο, τη Σπάρτη, το Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, και άλλες πόλεις .

Κι ένας Κινέζος με κομβικό ρόλο

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας κινεζικής καταγωγής, που συνελήφθη στην Αθήνα καθώς φερόταν ο ενδιάμεσος του κυκλώματος με τους ομοεθνείς του που ήθελαν να εξασφαλίσουν δίπλωμα οδήγησης .

Και με κούριερ στο σπίτι 

Ανάμεσα στις υπηρεσίες,  που προσέφερε το κύκλωμα στους «πελάτες»,  ήταν ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις να παίρνουν το δίπλωμα στο σπίτι τους με κούριερ!

Τουλάχιστον διακόσιες περιπτώσεις 

Στην υπόθεση αυτή είχαν εντοπιστεί περίπου διακόσιες περιπτώσεις έκδοσης διπλωμάτων έναντι αμοιβής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις