Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παναγιώτης Ρουμελιώτης Attica Bank: Παραίτηση, μετά τις συγκρούσεις με Στουρνάρα
ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Ρουμελιώτης Attica Bank: Παραίτηση, μετά τις συγκρούσεις με Στουρνάρα

Παναγιώτης Ρουμελιώτης Attica Bank: Θέλουν να με εξοντώσουν επειδή μπλόκαρα το ξεπούλημα των δανείων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης Attica Bank: Την παραίτησή του από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank υπέβαλε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο κ. Ρουμελιώτης παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος, καθώς ο νέος πρόεδρος αναμένεται να οριστεί σε προσεχή γενική συνέλευση.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είχε συγκρουστεί τις τελευταίες ημέρες με την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς τον κατηγορεί για άσκηση εκτελεστικών καθηκόντων, με τον ίδιο να απαντά με εξώδικα στην ΤτΕ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, η Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζεται να προσπαθεί να του επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο.

«Πυρά» Ρουμελιώτη σε Στουρνάρα 

Λίγες ημέρες πριν ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εξαπέλυσε πυρά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Θέλουν να με εξοντώσουν επειδή μπλόκαρα το ξεπούλημα των δανείων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Στουρνάρας «θέλει να το παίξει βεντέτα».

Στο θέμα της διαμάχης του με τον κ. Στουρνάρα με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο δεύτερο εξώδικο που απέστειλε, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι κατηγορούμενος ή διωκόμενος, αλλά «οι φίλοι» του κ. Στουρνάρα «είναι διωκόμενοι».

Υποστήριξε επίσης ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της, τονίζοντας ότι «από τη πρώτη ημέρα που πήγα στην τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας δεν με ήθελε, ήθελε άλλους…», ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς τον διοικητή της ΤτΕ.

«Ας τολμήσει ο κ. Στουρνάρας να με διώξει και μετά, θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Στουρνάρας παίζει πολιτικό παιχνίδι, υπενθύμισε όσα ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ περί πιστοληπτικής γραμμής, όταν η κυβέρνηση κινούταν σε αντίθετή κατεύθυνση.

«Κατά την άποψή μου είναι μόνο πολιτικό παιχνίδι», είπε ο κ. Ρουμελιώτης κι συμπλήρωσε «Θέλουν να με εξοντώσουν επειδή μπλόκαρα το ξεπούλημα των δανείων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Όσο για το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι «έχουμε δώσει εκατοντάδες τέτοια καταναλωτικά δάνεια. Θα δίναμε το δάνειο στον οποιοδήποτε κύριο Πολάκη που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις».

Στον Εισαγγελέα ο Ρουμελιώτης

Ο Πρόεδρος της Attica Bank, αναγκάστηκε να καταφύγει στον Εισαγγελέα, έπειτα από την επανειλημμένη άρνηση των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσουν υπόψη του τα έγγραφα και τον φάκελο που να δικαιολογούν τα όσο σε βάρος του του καταμαρτυρούν με την όλως αόριστη και ατεκμηρίωτη Κλήση του σε Ακρόαση.

Ο Εισαγγελέας διέταξε τους εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος να του χορηγήσουν αντίγραφα όλων των εγγράφων που ζήτησε από τους Στουρνάρα και Παντελιά και περιέχονται στο σχετικό διοικητικό τους φάκελο, πριν εμφανιστεί για ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου της ΤτΕ.

Attica Bank ή Syriza Bank: Τα “μυστήρια” δάνεια και το άγριο ξύλο για 100.000 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις