Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μυρσίνη Λοΐζου Facbook: “Γλωσσικό ατόπημα” το ποστ για τον Ξηρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρσίνη Λοΐζου Facbook: “Γλωσσικό ατόπημα” το ποστ για τον Ξηρό

Μυρσίνη Λοΐζου Facbook: Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη λύπη της γιατί, η πολιτική αντιπαράθεση ξεκίνησε από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.

Μυρσίνη Λοΐζου Facbook: Με ανάρτησή της στη σελίδα τη στο Facebook «απάντησε» η Μυρσίνη Λοΐζου στην κριτική που δέχτηκε μετά το σάλο για παλιότερη ανάρτησή της στο twitter.

Μια ανάρτηση για τα θύματα του Σάββα Ξηρού και της 17 Νοέμβρη, την οποία χαρακτήρισε «γλωσσικό ατόπημα».

Στην απάντησή της, η Μυρσίνη Λοΐζου επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο για ζήτημα μικροπολιτικής και για την «ψευδαίσθηση της προφορικότητας» των social media που την οδήγησε στο «γλωσσικό ατόπημα».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη λύπη της γιατί, όπως λέει, η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των ευρωεκλογών ξεκίνησε με ευθύνη της ΝΔ από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.

Το επίμαχο post που είχε κάνει η Μυρσίνη Λοΐζου τον Απρίλιο του 2015 αφορούσε μια δήλωση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Ο τότε υπουργός είχε πει πως ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη θα μπορούσε να αποφυλακιστεί μόνο αν ζητούσε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

«Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση», ήταν το post που είχε κάνει τότε η νυν υποψηφία ευρωβουλευτής.

Όταν, τις τελευταίες ώρες, η ανάρτηση αυτή επανήλθε στη δημοσιότητα, η Νέα Δημοκρατία, μέσω στελεχών της, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγήσεις.

Όλη η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοΐζου

Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.

Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε.

Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Δεν είναι όμως μόνο η προκλητική αναφορά στα θύματα της τρομοκρατίας που εκθέτει την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι και άλλες αναρτήσεις στις οποίες δεν κρύβει την αγάπη της για την τρομοκρατική δράση. Όπως η φωτογραφία που ανέβασε με το σύνθημα «Λευτεριά στους Ένοπλους Αντάρτες», ή μια άλλη που επίσης προφανώς της άρεσε πολύ και θεώρησε καλό να την ανεβάσει στον λογαριασμό της.

Μια φωτογραφία με το σύνθημα «Ντύσου Πρόχειρα και Πάρ’ το Ρόπαλό σου, Δείρε τον Φασίστα που Ζει στον Όροφό σου»… Όπως φυσικά και άλλες φωτογραφίες του τύπου «Μην ακυρώνετε εισιτήρια, ακυρώστε τους Ελεγκτές».

Photo: Ασσόδυο

Είχε απαγορεύσει το «Καλημέρα Ήλιε» στο ΠΑΣΟΚ

Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε κάνει γνωστή την παρουσία της το 2011, όταν είχε απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το «Καλημέρα Ήλιε».

Με τη συμβολική -όπως η ίδια τη σχολίαζε- αυτή κίνηση ήθελε να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε», καθώς επέβαλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.

Ζει με δικαιώματα

Σκληρή κριτική από τους χρήστες των social media δέχεται η Μυρσίνη Λοΐζου και για το γεγονός ότι παρόλο που δηλώνει γραφίστρια, έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να δουλεύει αλλά μόνο εισπράττοντας δικαιώματα από τα τραγούδια του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου. Άλλωστε και η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι λόγω του ότι μια ζωή έπαιρνε δικαιώματα, δεν έκανε ποτέ κάτι δικό της.

«Έχετε κερδίσει ποτέ χρήματα από το έργο του πατέρα σας;

Έχω βγάλει λεφτά για να ζω, ευτυχώς ή δυστυχώς. ”Δυστυχώς”, γιατί μού έγινε κακό στη δική μου ζωή. Λόγω του ότι έπαιρνα μια ζωή δικαιώματα και ζούσα, δεν έκανα ποτέ κάτι δικό μου, το οποίο μου έλειψε πάρα πολύ. Χίλιες φορές να μην τα είχα τα δικαιώματα και να μην ήμουν μία ανεπάγγελτη.

Αλήθεια το λέτε;

Βέβαια. Έκανα πράγματα…Είχα ανοίξει ένα εστιατόριο μαζί με κάποιους φίλους. Ήταν μια αποτυχία, δεν πήγε καλά και ίσως το ξανακάνω κάποια στιγμή. Τώρα μ’ αρέσει πάρα πολύ να βγάζω φωτογραφίες, στις οποίες αρκετοί βρίσκουν μια καλλιτεχνικότητα και μου έχουν βάλει στο μυαλό να κάνω μια έκθεση κάποια στιγμή».

Χαμός στο Τwitter

«Μυρσίνη Λοΐζου, ανακοινώθηκε επίσημα υποψήφια ευρωβουλευτής με σύριζα. Δεν είχαν αρκετούς υποστηρικτές της τρομοκρατίας φαίνεται, ήθελαν κι άλλους.

Παλιά παρακολουθούσα τον λογαριασμό της κόρης του Λοΐζου . Έβριζε τους πάντες χυδαία, με απόγνωση και μίσος, μαζί και την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε πλάκα πλέον, την έκοψα φοβούμενος ότι θα καταλήξει σε αυτοκτονία ή ψυχιατρείο. Τελικά κατέληξε σε ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε Μυρσίνη Λοΐζου για νηφάλιο λόγο και ένα καλό άνοιγμα στην Κεντροαριστερά», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις.

Μυρσίνη Λοΐζου ανάρτηση: Το παλιό σχόλιο για τον Ξηρό που ανάβει φωτιές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις