Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομίας αυξήσεις: “Ξηλώνει” το Ενιαίο Μισθολόγιο ο ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομίας αυξήσεις: “Ξηλώνει” το Ενιαίο Μισθολόγιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομίας αυξήσεις: Μεταξύ άλλων, προβλέπεται δαπάνη για την κάλυψη αναγκών στέγασης.

Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομίας αυξήσεις: Αυξήσεις για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας».

“Δωράκια” όπου θέλει η κυβέρνηση 

Στην ουσία, η κυβέρνηση δίνει δώρα για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σε άλλα υπουργεία.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης εκμεταλλεύεται τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έχει ήδη δώσει από πέρυσι αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου του.

Το νομοσχέδιο, συνυπογράφει μεταξύ άλλων και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ξηλώνεται» το Ενιαίο Μισθολόγιο

Το σχέδιο νόμου προβλέπει καταβολή της προσωπικής διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους και αναδρομικά από 1 Σεπτεμβρίου του 2018. Το συνολικό ποσόν ανέρχεται στα 3,85 εκατομμύρια ευρώ ενώ για την τρέχουσα χρονιά υπολογίζεται στα 5,13 εκατ. ευρώ λόγω της αναδρομικής ισχύος του μέτρου.

Με τις ρυθμίσεις Τσακαλώτου και Δραγασάκη, οι νεοπροσληφθέντες θα λαμβάνουν και την προσωπική διαφορά που διατήρησαν οι παλαιοί συνάδελφοί τους, εφόσον οι περικοπές που θα υφίσταντο θα ξεπερνούσαν το 25% του μισθού τους.

Κίνδυνος να ακολουθήσουν διεκδικήσεις

Οι Βρυξέλλες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις αυξήσεις που έδωσε πέρυσι σε νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους του υπουργείου του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς εξομοιώνονται μεν μισθολογικά με τους παλαιότερους, αλλά έτσι «σπάει» το Ενιαίο Μισθολόγιο και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των υπουργείων.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση μοιράζει αυξήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για να εγείρουν ανάλογες διεκδικήσεις και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι υπουργείων και όχι μόνον.

Το σίγουρο και πιο εξοργιστικό, είναι πως η κυβέρνηση αθετεί επιλεκτικά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Αθήνα για διατήρηση των μεταρρυθμίσεων, υποσκάπτοντας το Ενιαίο Μισθολόγιο που θεωρείται βασική μεταρρύθμιση για το Δημόσιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις