Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εκπτώσεις στο διαδίκτυο 2019: Τελειώνει η προθεσμία για τις αγορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις στο διαδίκτυο 2019: Τελειώνει η προθεσμία για τις αγορές

Εκπτώσεις στο διαδίκτυο 2019: Οι προσφορές που ανακοινώνουν τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδική ιστοσελίδα.

Εκπτώσεις στο διαδίκτυο 2019: Για έκτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A., διοργάνωσε την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου που θα διαρκέσει έως αύριο, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, η φετινή διοργάνωση διευρύνει τις δράσεις πέρα από τις συνηθισμένες προσφορές των εμπόρων.

Συγκεκριμένα, οι ενέργειες και οι δράσεις βασίζονται σε:

* Αποκλειστικές προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων

* Εκπαιδεύσεις σχετικά με τους τομείς i) Ασφάλεια συναλλαγών και Online πληρωμές, ii) Προσωπικά δεδομένα και GDPR  iii) Δικαιώματα καταναλωτή

* Ενημέρωση σχετικά με τα προνόμια του Σήματος Αξιοπιστίας του GR.EC.A (Trustmark)

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) και έκτοτε τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Οι προσφορές που ανακοινώνουν τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο GR.EC.A., και είναι https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr.

Τι πρέπει να προσέχουμε στις αγορές μέσω ίντερνετ

Για την αποφυγή εξαπάτησης, η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα ακόλουθα:

Σε περιπτώσεις άγνωστων ηλεκτρονικών καταστημάτων, πριν την καταχώρηση παραγγελίας και την ολοκλήρωση της συναλλαγής, να πραγματοποιείτε διαδικτυακές έρευνες των καταστημάτων, προκειμένου να βρείτε τυχόν αξιολογικά σχόλια πελατών (θετικά ή αρνητικά σχόλια) και κριτικές από έτερους χρήστες διαδικτύου.

Να προτιμάτε η πληρωμή μέσω πύλης ηλεκτρονικών πληρωμών, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη, ώστε να μην εισάγετε απευθείας τα δεδομένα χρεωστικών – πιστωτικών καρτών.

Να διαβάζετε προσεκτικά τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης των ιστοσελίδων καθώς και την πολιτική επιστροφής προϊόντων ή χρημάτων και να εξετάζετε εάν υφίσταται δικαίωμα υπαναχώρησης.

Να μην εισάγετε ποτέ στοιχεία πιστωτικών καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής σε ιστοσελίδες, που δρομολογούνται μέσω υπερσυνδέσμων (hyperlinks) και περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Να επιδεικνύετε μεγάλη προσοχή σε προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλείς σελίδες στο διαδίκτυο όταν καταχωρείτε προσωπικές ή οικονομικής φύσεως πληροφορίες ή πραγματοποιείτε αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα. Ασφαλείς είναι οι σελίδες με ηλεκτρονική διεύθυνση που ξεκινά με https αντί http.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις