Νεκρός φυλακές Κορυδαλλού: Άγρια δολοφονία Έλληνα με αυτοσχέδια μαχαίρια

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός φυλακές Κορυδαλλού: Άγρια δολοφονία Έλληνα με αυτοσχέδια μαχαίρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νεκρός φυλακές Κορυδαλλού: Ακόμη οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, η ανακοίνωση του υπουργείου.

08.03.2019 | 05:52

Νεκρός φυλακές Κορυδαλλού: Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται στο μακελειό που έλαβε χώρα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και 8 τραυματίες.

«Συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τονίζει τέλος, ότι «έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Η αιματηρή συμπλοκή έγινε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταξύ  πολλών κρατουμένων και είχε ως κατάληξη να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.

Το θύμα: Photo, από Protothema

Νεκρός είναι ένας Έλληνας με αρχικά Η.Φ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγριες συμπλοκές ξεκίνησαν όταν ομάδα Αλβανών κρατουμένων επιτέθηκε σε Έλληνες, Γεωργιανούς και Αρμένιους.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησαν οι συμπλοκές.

Όπως γράφει το newsit.gr, τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί ανάλογο περιστατικό μικρής όμως έντασης και έκτασης, που όμως δεν είχε λάβει διαστάσεις.

Τον έσφαξαν όπως τον Μπάκο

Τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατούμενους οδήγησαν στο θάνατο του ενός κρατουμένου, με ελληνικό όνομα και πιθανότατα ρωσοποντιακή καταγωγή.

Σύμφωνα με πηγές των φυλακών ο κρατούμενος σφάχθηκε με άγριο τρόπο όπως είχε συμβεί με τον Αλβανό κακοποιό Άρμπερ Μπάκο στα μέσα Ιανουαρίου 2019.

Στην συμπλοκή, η οποία διήρκεσε πέντε λεπτά, συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου ωστόσο σύμφωνα με πηγές των φυλακών η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι έκρυθμη για τουλάχιστον μία ώρα μετά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε σοβαρή κατάσταση οι τραυματίες

Οι τραυματίες έχουν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα και η κατάστασή τους θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη. Ένας από αυτούς βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση λόγω και χρήσης ναρκωτικών.

Εκτός από τους κρατούμενους τραυματίας είναι και ένας δεσμοφύλακας ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα από ξυλοδαρμό, ενώ παρουσιάζει και συμπτώματα δύσπνοιας.

Ο νεκρός ομογενής φέρεται μεταξύ άλλων να εμπλέκεται σε εμπρησμό πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Έρευνα για τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού διενεργείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου «συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος.  Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Τρόμος από τη μαφία των φυλακών

Τι λέει ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός για τη μαφία των φυλακών.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Κατήγγειλε μάλιστα ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.

Μαφία φυλακών: Νέοι φρικτοί διάλογοι στο φως – “Αν φας το πρώτο, έρχονται δουλειές”

“Εγώ για σένα γ@@@ω όλη την Ελλάδα”: Νέα στοιχεία για τον “βρώμικο πόλεμο” της νύχτας

Ο Γαβαλάς για τη μαφία των φυλακών: Η ερώτηση δολοφόνου και το δώρο από τους “Πυρήνες” (vid)

Exit mobile version