Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οπλοστάσιο Γιάννενα: Περίστροφα, ξιφολόγχες και στιλέτα έτοιμα να “περάσουν” σε χέρια εγκληματιών
ΕΛΛΑΔΑ

Οπλοστάσιο Γιάννενα: Περίστροφα, ξιφολόγχες και στιλέτα έτοιμα να “περάσουν” σε χέρια εγκληματιών

Οπλοστάσιο Γιάννενα: Εντοπίστηκε στο εσωτερικό ενός ταξιδιωτικού σάκου, από τους αστυνομικούς, σε δασική περιοχή, στο Καλπάκι.

Οπλοστάσιο Γιάννενα: Τα ευρήματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Έρευνα για τους λαθρέμπορους και τους επίδοξους παραλήπτες. 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περίστροφα, ξιφολόγχες και στιλέτα, κατασχέθηκαν από την Αστυνομία, λίγο πριν περάσουν στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων, μέλη των οποίων θα τα χρησιμοποιούσαν σε άγνωστους στόχους.

Ήταν το περιεχόμενο του ταξιδιωτικού σάκου 

Το οπλοστάσιο, εντοπίστηκε στο εσωτερικό ενός ταξιδιωτικού σάκου, από τους αστυνομικούς, σε δασική περιοχή, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, μετά από σχετικές πληροφορίες, έφθασε στο σημείο και τελικά βρήκε κρυμμένο τον σάκο.

Μέτρησαν 11 περίστροφα, 8 ξιφολόγχες και φυσίγγια 

Όταν τον άνοιξαν μέτρησαν έντεκα περίστροφα, οκτώ ξιφολόγχες, τέσσερα στιλέτα, μία ματσέτα και δύο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά 

Τα όπλα, μετά την πρώτη εξέτασή τους από τους αστυνομικούς, παραδόθηκαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εξέταση.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι αν οι κάτοχοί τους έχουν αφήσει αποτυπώματα η στοιχεία DNA και αν κάποια από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Την έρευνα ανέλαβε η Ασφάλεια Ιωαννίνων 

Την έρευνα για την υπόθεση του οπλοστασίου έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ιωαννίνων και στοχεύει στον εντοπισμό και των λαθρεμπόρων του βαρέος οπλισμού αλλά και των επίδοξων παραληπτών του.

Υποψίες ότι μπήκαν από την Αλβανία

Εικάζεται ότι οι μεταφορείς του οπλοστασίου μπήκαν λαθραία από το αλβανικό έδαφος και άφησαν περίστροφα, ξιφολόγχες και φυσίγγια κρυμμένα σε φυλλωσιές.

Δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο

Για άγνωστο λόγο δεν μπόρεσαν οι παραλήπτες να φθάσουν στη δασική περιοχή για να παραλάβουν τον σάκο.

Η Αστυνομία αποφάσισε να πάρει τον σάκο

Ίσως πληροφορήθηκαν ότι η συναλλαγή είχε υποπέσει στην αντίληψη της αστυνομίας, η οποία αφού παρακολούθησε επί αρκετό διάστημα την περιοχή και δεν εμφανιζόταν κανείς, αποφάσισε να τον αποσύρει και να συνεχίσει την έρευνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις