Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Διαβήτης τύπου 2: Τα συμπτώματα του “παγωμένου ώμου”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαβήτης τύπου 2: Τα συμπτώματα του “παγωμένου ώμου”

Διαβήτης τύπου 2: Ένας απλός πόνος στον ώμο αποτελεί προειδοποίηση για τον άνθρωπο.

Ο διαβήτης τύπου 2 εξελίσσεται και για αρκετό κόσμο αποτελεί την επόμενη μάστιγα στην υγεία των ανθρώπων, αφού συνδέεται με τη ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας αλλά και της κακής διατροφής.

Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται σε έναν οργανισμός όταν εκείνος δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή ακόμα αν παράγει ινσουλίνη δε λειτουργεί σωστά.

Διαβήτης τύπου 2: Τα συμπτώματα του "παγωμένου ώμου"

Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2

Τα συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να ποικίλουν, για παράδειγμα μερικά από αυτά είναι η αύξηση της δίψας, ανάγκη ούρηση ειδικά τη νύχτα, αίσθημα κόπωσης, κοψίματα ή πληγές που δεν επουλώνονται γρήγορα. Τα συμπτώματα δεν είναι πάντα προφανή και πολλοί άνθρωποι υποφέρουν με την πάθηση πολλά χρόνια προτού διαγνωστούν με αυτή.

Διαβήτης τύπου 2: Τι φανερώνει ο παγωμένος ώμος

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια κατάσταση που λέγεται «παγωμένος ώμος» θα μπορούσε επίσης να είναι σύμπτωμα που έχει ο διαβήτης τύπου 2 σε άτομα που δεν έχουν ακόμα διαγνωστεί.

Η κατάσταση είναι επίσης γνωστή ως σύσπαση του ώμου (shoulder contracture ή adhesive capsulitis) και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Είναι μια κατάσταση πιο συχνή στους ανθρώπους με διαβήτη, από ότι  σε εκείνους που δεν έχουν διαβήτη και οι αριθμοί είναι αρκετά εντυπωσιακοί.

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη σχετική τους έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Diabetes Investigation, αναφέρουν: «Η σοβαρότητα και οι κίνδυνοι της μυοσκελετικής επιπλοκής μπορεί να μην αναγνωρίζονται καλά ως καρδιαγγειακές επιπλοκές, ωστόσο οι σχετικές ασθένειες προκαλούν φυσική και ψυχολογική βλάβη σε άτομα με διαβήτη. Μεταξύ των διαφόρων μυοσκελετικών παθήσεων, ο πόνος στον ώμο είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα. Προηγούμενες αναφορές έδειξαν ότι υπάρχει υψηλότερο ποσοστό (27,5%) διαταραχών των ώμων σε ασθενείς με διαβήτη σε σύγκριση με το ποσοστό 5% σε ασθενείς χωρίς διαβήτη».

Διαβήτης τύπου 2: Τα συμπτώματα του "παγωμένου ώμου"

Τα συμπτώματα του “παγωμένου ώμου”

Τα συμπτώματα «παγωμένου ώμου» περιλαμβάνουν πόνο και επίμονη δυσκαμψία στην άρθρωση. Αυτό μπορεί να κάνει δύσκολη την εκτέλεση συνηθισμένων κινήσεων του ώμου και μπορεί να επηρεάσει καθημερινές εργασίες. Τα συμπτώματα του παγωμένου ώμου τείνουν να χειροτερεύουν όσο ο χρόνος κυλάει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις