alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νίκος Γεωργιάδης δίκη: “Πόλεμος” Ακρίτα – Καρίπογλου με αιχμές για τη σύνταξη του πατέρα της
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Γεωργιάδης δίκη: “Πόλεμος” Ακρίτα – Καρίπογλου με αιχμές για τη σύνταξη του πατέρα της

Νίκος Γεωργιάδης δίκη: Το αιχμηρό άρθρο της δημοσιογράφου και το τουίτ του έγκριτου δικηγόρου, μετά την ανάρτησή του.

Νίκος Γεωργιάδης δίκη: Ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» έγραψε η συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, με τίτλο «Λευτεριά στο Νίκο Γεωργιάδη» αναφερόμενη στην καταδίκη του πρώην στελέχους της ΝΔ.

«Ο κ. Γεωργιάδης κατ’ εξακολούθησιν πλήρωνε για να κάνει σεξ με 15χρονα θύματα τράφικινγκ. Διότι περί αυτού πρόκειται: συνειδητά πληρώνω το κύκλωμα σωματεμπορίας για να μου παραδώσει το εμπόρευμα. Δηλαδή το παιδί» επισημαίνει η Έλενα Ακρίτα, προσθέτοντας, ότι «το σκλαβάκι του σεξ δεν έχει ούτε επιλογές, ούτε δικαιώματα, ούτε τίποτα».

Αναλυτικά το άρθρο όπως το δημοσίευσε η Έλενα Ακρίτα στον λογαριασμό της στο facebook

Οι υποστηρικτές του αγωνιστή Νίκου Γεωργιάδη (ναι υπάρχουν και αυτοί) τονίζουν πως, στην περίπτωσή του, δεν έχουμε να κάνουμε με το κακούργημα της παιδεραστίας. Κι όντως νομικά ισχύει αυτό. Δεν είναι παιδεραστία , είναι ασέλγεια. Ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής. Δηλαδή. Ο κ. Γεωργιάδης κατ’ εξακολούθησιν πλήρωνε για να κάνει σεξ με 15χρονα θύματα τράφικινγκ. Διότι περί αυτού πρόκειται: συνειδητά πληρώνω το κύκλωμα σωματεμπορίας για να μου παραδώσει το εμπόρευμα. Δηλαδή το παιδί.

Έγραφε έγκριτος νομικός υπερασπιζόμενος τον κ. Γεωργιάδη: “Ο Γεωργιάδης δεν κατηγορείται για τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που κάνει ένας 60χρονος που χώνει χρήμα σε μια 17χρονη για να την έχει γλάστρα στα κωλάδικα και να την πηδάει”. Προσέξτε λίγο τον παραλληλισμό ανάμεσα στο 15χρονο θύμα τράφικινγκ και την 17χρονη κοπελίτσα. Προσέξτε πώς για λόγους εντυπωσιασμού, το 15χρονο αγόρι μετατρέπεται σε 17χρονο κορίτσι: μεγαλώνουμε την ηλικία, αλλάζουμε το φύλο και φέρνουμε το παράδειγμα στα μέτρα μας. Ίσα κι όμοια. Προσπερνάμε το γεγονός πώς η 17χρονη – αν και θύμα και αυτή – έχει κάποιες επιλογές. Πχ μπορεί να παρατήσει τον πλούσιο 60άρη. Για έναν πλουσιότερο 65άρη. Ή για έναν μεγάλο έρωτα.

‘Ή γιατί ενηλικιώθηκε και βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ενώ το σκλαβάκι του σεξ δεν έχει ούτε επιλογές, ούτε δικαιώματα, ούτε τίποτα. Στο σημείο αυτό, να συγχαρούμε θερμά την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ως μάρτυς υπεράσπισης κατέθεσε το αδιανόητο «δεν είμαι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη, μόνο την δική μου ερωτική ζωή γνωρίζω από πρώτο χέρι». Το να πληρώνεις ανήλικα για να ‘τα πηδάς’ που λέει κι ο κύριος πιο πάνω, θεωρείται ερωτική ζωή. Αλλά βλέπεις κάποιος την ψήφισε την κυρία: Κι αυτός ο ίδιος θα την ξαναψηφίσει. Αλήθεια, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ένα άτομο, ένα μόνο, ικανό να συντάξει μια δήλωση με στοιχειωδώς λογικό ειρμό;

Που να μην φάσκει και ν’ αντιφάσκει; Τι διάολο μια παράγραφος είναι όλη κι όλη, αγάπες μου όμορφες, ούτε αυτήν δεν μπορείτε να κουμαντάρετε; Άκου τώρα: «Εδώ και δύο μέρες το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση». Μάλιστα. Αυστηρά προσωπική υπόθεση η επ’ αμοιβή ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Όταν τους πολιτικούς όπου γης τούς στέλνουν σπίτι τους επειδή δωροδοκήθηκαν, είπαν ψέματα, ή απάτησαν τη γυναίκα τους, του Γεωργιάδη είναι προσωπική υπόθεση.

Κι έστω να το δεχτούμε. Προσέξτε όμως πώς η δεύτερη πρόταση αναιρεί την πρώτη: «Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας. Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

Αφού είναι προσωπική του υπόθεση γιατί τον διώξατε τον άνθρωπο από τη Ν.Δ. (προσωρινά, μη φανταστούμε); Αφού είναι προσωπική του υπόθεση γιατί αντιδράσατε με κομματικές κυρώσεις; Και γιατί τώρα περιμένετε να τελεσιδικήσει, λέει, η αυστηρά προσωπική υπόθεση για να καθορίσετε το πολιτικό του μέλλον; Για να τελειώνουμε. Ο Νίκος Γεωργιάδης, ως αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, εστάλη στην Μολδαβία. Την πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης. Κι αντί να βοηθήσει όπως ήταν το χρέος του, χρησιμοποίησε χρήμα, εξουσία και – κυρίως– διπλωματική ασυλία για να ξαπλώνει με ανήλικα που τού προμήθευαν δουλέμποροι. Κι αυτή είναι μια προσωπική υπόθεση. Αυστηρά. Υ.Γ. Πρόταση. Παιδιά, να σάς γράφω εγώ τις δηλώσεις εκεί στη Ν.Δ.; Δεν θέλω χρήματα, δωρεάν. Μόνο και μόνο για να μη μας σπάτε τα νεύρα όταν τις διαβάζουμε. ​​​​​​​

Η απάντηση του δικηγόρου

Ο δικηγόρος Αντύπας Καρίπογλου έκανε μία ανάρτηση σχετικά με τον καταδικασμένο Νίκο Γεωργιάδη για την «κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Ο δικηγόρος άφησε αιχμές μετά το άρθρο της δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η Έλενα Ακρίτα λάμβανε επί 45 έτη τη σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα.

«Η κ. Έλενα Ακρίτα σχολίασε το νομικό κείμενό μου, αλλά δεν κατάλαβε πολλά. Για να της το εξηγήσω, της λέω ότι το αδίκημα για το οποίο συζητάμε είναι το 351Α 1γ ΠΚ, που τιμωρεί άμα πληρώνεις για να γ@@@@σεις. Είναι το ακριβώς αντίθετο από το να μένεις άγαμη για να εισπράττεις».

Ο κ. Καρίπογλου αναφέρεται στο ότι η Έλενα Ακρίτα λάμβανε επί 45 χρόνια (1965-2010) τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της Λουκή Ακρίτα.

Το 2010 έπαψε να της χορηγείται, λόγω Μνημονίου, αφού δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια. Τη σύνταξη τη λάμβανε βάσει του νόμου 4470/1965 που είχε νομοθετηθεί επί Γεωργίου Παπανδρέου ειδικά γι’ αυτήν και τη μητέρα της Σύλβια Ακρίτα.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, η σύνταξη ήταν προσωπική και προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές κι αν παντρευτεί στην ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές: Εφ’ όσον παντρευτούν, χάνουν την σύνταξη.

Νίκος Γεωργιάδης δίκη: Η ανάρτηση του Αντύπα Καρίπογλου

Ακρίτα Χρονάς: Νέα κόντρα – “Η γριά Ελένη, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ρυτίδες”