Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημόσιοι υπάλληλοι: Απουσίαζαν 33 από τους 38 σε υπηρεσία της Λάρισας
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Δημόσιοι υπάλληλοι: Απουσίαζαν 33 από τους 38 σε υπηρεσία της Λάρισας

Δημόσιοι υπάλληλοι: Σε κάποια υπηρεσία της Λάρισας, έχουν άλλους "νόμους" - Οι απίστευτες δικαιολογίες της υπεύθυνης.

Δημόσιοι υπάλληλοι: “Εξαφανισμένοι” από την υπηρεσία τους στη Λάρισα 33 από τους 38 (!!).

Δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τα όσα σκέφτηκε επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας, προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της από τον χώρο της δουλειάς τους όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης αρχής

Λάρισα, μήνας Νοέμβρης. Η επικεφαλής επιστράτευσε όλη τη φαντασία της, με απόλυτη μεθοδικότητα, για να βρει αμέτρητες δικαιολογίες για τους συναδέλφους της που δεν ήταν εκεί που έπρεπε να είναι. Ή αλλιώς, εκεί όπου ο Έλληνας πληρώνει για να είναι.

Η γυναίκα κατάφερε εύκολα, σε αρχικό έστω στάδιο, να καλύψει την απουσία των υφισταμένων. Σε αρχικό, διότι μετά… την πάτησε.

Το ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι δεν πρόκειται για προφορική απάντηση επειδή τα “έχασε”, αλλά για επίσημο έγγραφο που συντάχθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και επεξεργασίας, πιθανότατα και συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Το έγγραφο εστάλη αρμοδίως, με υπογραφή και σφραγίδα και με αριθμό πρωτοκόλλου, τρεις μέρες μετά την προαναφερθείσα απροσδόκητη επίσκεψη.

Μπορεί δηλαδή να αποτελεί και προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

Στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια, για διάφορους λόγους.

Το ένα τρίτο δηλαδή κι ας πρόκειται για Νοέμβριο μήνα, μακριά από την κλασική περίοδο διακοπών.

Ωστόσο το τμήμα λειτουργούσε με άνεση και μάλιστα από τους εναπομείναντες 25, την ώρα της επίσκεψης των ανωτέρων βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 εξ αυτών, μαζί και η προϊσταμένη τους.

Η οποία παραθέτει εγγράφως, όπως προαναφέρθηκε, τους λόγους της απουσίας ενός εκάστου εκπλήσσοντας με την ποικιλία δικαιολογιών.

Οι απίστευτες δικαιολογίες

«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι» αναφέρει στο μνημειώδες έγγραφο.

«Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35». Και το έγγραφο καταλήγει κορυφώνοντας «αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…».

Όσο για την κατακλείδα του εγγράφου, αυτή βρίσκεται στον επίλογό του.

«Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις», καταλήγει η υπογράφουσα.

Η προϊσταμένη διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα των 38 υπαλλήλων μπορεί και λειτουργεί εύρυθμα ακόμη και με 5 εξ αυτών.

Και τώρα αναρωτιέται κανείς… Σε περίοδο κρίσης, όπου άλλες υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με 1- 2 υπαλλήλους που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό, που όλοι έχουν τόση ανάγκη από δουλειά, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Στην Ελλάδα;

Ας αναρωτηθούν κάποιοι…

Δείτε ακόμη:

Τασία: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ! Ψηφίστε μας και θα σας βάλουμε όλους στο Δημόσιο (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις