Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Καρκίνος του μαστού: Ανίχνευση με μια απλή εξέταση αίματος
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του μαστού: Ανίχνευση με μια απλή εξέταση αίματος

Μια εξέταση αίματος, μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού.  Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκαν στη Χαϊδελβέργη, η οποία βασίζεται στις ενδείξεις των βιολογικών δεικτών του αίματος. Η εξέταση αυτή αποτελεί «έναν νέο, επαναστατικό τρόπο να ανιχνευθούν οι καρκινικοί δείκτες στο αίμα, γρήγορα και δίχως επεμβατική εξέταση», εξηγεί ο Κρίστοφ Ζον, ιατρικός διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής […]

Καρκίνος του μαστού: Ανίχνευση με μια απλή εξέταση αίματος

Μια εξέταση αίματος, μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκαν στη Χαϊδελβέργη, η οποία βασίζεται στις ενδείξεις των βιολογικών δεικτών του αίματος. Η εξέταση αυτή αποτελεί «έναν νέο, επαναστατικό τρόπο να ανιχνευθούν οι καρκινικοί δείκτες στο αίμα, γρήγορα και δίχως επεμβατική εξέταση», εξηγεί ο Κρίστοφ Ζον, ιατρικός διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής στη Χαϊδελβέργη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 900 συμμετέχοντες και σε ένα ποσοστό 75% η πρόβλεψη ήταν σωστή. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών που υλοποιήθηκε η διαδικασία, στην οποία οι 500 είχαν καρκίνο του μαστού. Μάλιστα σε γυναίκες κάτω των 50 ετών η επιτυχία άγγιξε το 86%. Στόχος των ερευνητών είναι τώρα η χρήση της εξέτασης και σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως του τραχήλου της μήτρας.

Όπως σημειώνει, πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία είναι αφενός λιγότερο επίπονη για τις γυναίκες και αφετέρου δεν έχει καμία επιβάρυνση από ακτινοβολία.

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκινος μαστου

Οι τρόποι διεξαγωγής της εξέτασης

Η εξέταση βασίζεται σε μία «υγρή βιοψία». Με αυτήν μπορούν στις εκκρίσεις του σώματος, όπως στο αίμα, στα ούρα ή στο σάλιο, να ανιχνευθούν πληροφορίες σχετικά με διάφορες ασθένειες και διαβιβαστικές ουσίες καρκινικών κυττάρων. Οι ερευνητές εντόπισαν στο αίμα των γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα 15 διαφορετικούς βιολογικούς δείκτες, με τη βοήθεια αυτών μπόρεσαν να ανιχνεύσουν, ακόμη και πολύ μικρούς καρκινικούς όγκους.

Επιπλέον μπόρεσαν να εντοπίσουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της ασθένειας: οι βιολογικοί δείκτες παρέχουν έγκαιρα στοιχεία σχετικά με το ενδεχόμενο μετάστασης ή υποτροπής της ασθένειας, ακόμη και αναφορικά με την αντίδραση του οργανισμού στη θεραπεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκινος μαστου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις