Τεχνικοί “μαϊμού” “σήκωσαν” πάνω από 25.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τεχνικοί “μαϊμού” “σήκωσαν” πάνω από 25.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δίδυμο τεχνικών “μαϊμού” “σήκωσε” πάνω από 25.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα – Ο ένας έμπαινε, ο άλλος τον φυγάδευε Του Πέτρου Καρσιώτη Στο ένα χέρι τα… κατσαβίδια για την “επιδιόρθωση της ζημιάς”, στο άλλο το κινητό τηλέφωνο! Από τη στιγμή που έμπαινε με την δήθεν ιδιότητα του τεχνικού της Δ.Ε.Η στα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών, […]

22.02.2019 | 09:19

Δίδυμο τεχνικών “μαϊμού” “σήκωσε” πάνω από 25.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα – Ο ένας έμπαινε, ο άλλος τον φυγάδευε

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο ένα χέρι τα… κατσαβίδια για την “επιδιόρθωση της ζημιάς”, στο άλλο το κινητό τηλέφωνο!

Από τη στιγμή που έμπαινε με την δήθεν ιδιότητα του τεχνικού της Δ.Ε.Η στα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών, πρώτα προσποιείτο ότι τηλεφωνούσε στον προϊστάμενό του τάχα να τον ενημερώσει!

Μιλούσε όμως με τον συνεργό του

Στην πραγματικότητα μιλούσε με τον συνεργό του που περίμενε έξω από το σπίτι!

Άλλες φορές ο συνεργός παρίστανε τον συγγενή

Άλλες φορές “μιλούσε” με συγγενικό πρόσωπο του θύματος, που πάντα δήθεν του έλεγε “προχώρα στην επιδιόρθωση”!

Εκείνος όμως προχωρούσε στις κλοπές, αφού είχε ουσιαστικά νομιμοποιήσει την παρουσία του μέσα στο σπίτι!

Τέσσερις γυναίκες στα θύματα

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο.

Αναζητούν 40χρονο 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής, απάτη και απόπειρα απάτης.

Καταγγελίες στην Αστυνομία

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Κατάφερνε να μπει στο εσωτερικό 

Από τις  έρευνες προέκυψε ότι ο 40χρονος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., μετέβαινε στις οικίες των ηλικιωμένων και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, κατάφερνε να εισέλθει στο εσωτερικό των σπιτιών και να αποσπάσει χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.

 Τα θύματα μιλούσαν με τον προϊστάμενο 

“Σε ορισμένες περιπτώσεις”, τονίζει η Αστυνομία, “για να γίνει πιο πειστικός, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με συνεργό του, ο οποίος μιλούσε με τα θύματα, προσποιούμενος είτε συγγενικό τους πρόσωπο είτε τον προϊστάμενο του 40χρονου”.

Μετρητά, χρυσές λίρες, κοσμήματα

Με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ο 40χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τέσσερις γυναίκες, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.400 ευρώ, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή.

Η 84χρονη δεν τον πίστεψε

Σε άλλη μία περίπτωση οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από μία 84χρονη ημεδαπή και διέφυγε χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Ψάχνουν και για άλλα θύματα

Η  Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει αν και άλλες γυναίκες έπεσαν θύματα του δίδυμου των απατεώνων μέσα στα σπίτια τους.

Exit mobile version