Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρή από δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή από δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin

Η οικογένεια της άτυχης 46χρόνης θα κάνει πολύ καιρό ακόμη να παραγγείλει σε εστιατόριο ριζότο με μανιτάρια. Τα μανιτάρια που βρέθηκαν στο “γκουρμέ” γεύμα από ότι φάνηκαν στάθηκαν μοιραία για την 46 χρονή Μαρία Χεσούς Φερνάντεζ Κάλβο. Τα εν λόγω μανιτάρια αν δε μαγειρευτούν σωστά μπορούν να εξελιχθούν δηλητηριώδη όπως κι έγινε. Η άτυχη 46χρονη είχε […]

Νεκρή από δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin

Η οικογένεια της άτυχης 46χρόνης θα κάνει πολύ καιρό ακόμη να παραγγείλει σε εστιατόριο ριζότο με μανιτάρια.

Τα μανιτάρια που βρέθηκαν στο “γκουρμέ” γεύμα από ότι φάνηκαν στάθηκαν μοιραία για την 46 χρονή Μαρία Χεσούς Φερνάντεζ Κάλβο. Τα εν λόγω μανιτάρια αν δε μαγειρευτούν σωστά μπορούν να εξελιχθούν δηλητηριώδη όπως κι έγινε.

Η άτυχη 46χρονη είχε πάει στο εστιατόριο RiFF, στη Βαλένθια, το Σάββατο με τον σύζυγό της και τον 10χρονο γιο τους. Εκείνη παρήγγειλε ριζότο με μανιτάρια. Το πρωί της Κυριακής, άφησε την τελευταία της πνοή αφού νωρίτερα είχε εκδηλώσει εμετούς και διάρροια.

Άλλοι 11 άνθρωποι που έφαγαν στο ίδιο εστιατόριο το Σάββατο εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα. Η νεκροτομή, ωστόσο, θα δείξει αν η Φερνάντεζ Κάλβο πέθανε από δηλητηρίαση ή από ασφυξία από τον εμετό.

Τι περιείχαν τα μανιτάρια

«Θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να πούμε με βεβαιότητα αν η κατανάλωση του φαγητού προκάλεσε τον θάνατό της ή επιπλοκές που τελικά οδήγησαν σε αυτόν», δήλωσε η Ανα Μπαρσελό, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας υγείας. Επίσης δείγματα από τα συστατικά του γεύματος εστάλησαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας.

Το συγκεκριμένο μανιτάρι, στο πιάτο που παρήγγειλε η 46χρονη, δεν μπορεί να καταναλωθεί ωμό, καθώς περιέχει ισχυρή τοξίνη, σύμφωνα με την Telegraph.

Πώς μαγειρεύονται τα μανιτάρια

Οι σεφ συνήθως τα αποξηραίνουν και στη συνέχεια, μαγειρεύοντας, τα μουλιάζουν σε νερό ή γάλα. Οι επιθεωρητές υγείας θα πρέπει να διαπιστώσουν αν τα μανιτάρια που σερβιρίστηκαν στο RiFF το Σάββατο προετοιμάστηκαν σωστά ή αν στο πιάτο κατέληξε από λάθος κάποιο άλλο, μη βρώσιμο και ακόμη πιο δηλητηριώδες μανιτάρι.

Το εστιατόριο κατέβασε ρολά

Ο σεφ του εστιατορίου, Μπερντ Κνέλερ, αποφάσισε να κλείσει το RiFF μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση. «Συνεργάζομαι απόλυτα με τις αρχές, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα, με την ελπίδα ότι θα εξακριβωθούν τα αίτια το ταχύτερο δυνατόν», δήλωσε ο σεφ.

Το 2009 το εστιατόριο είχε κερδίσει αστέρι Michelin!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις