Πηγές ΥΠΕΞ για Ράμα: Δεν συζητάμε με την Αλβανία για τα σύνορα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΥΠΕΞ για Ράμα: Δεν συζητάμε με την Αλβανία για τα σύνορα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

«Οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα,καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ’ αυτών» τονίζουν οι πηγές του ΥΠΕΞ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι «στη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, η οποία υπογράφηκε στα Τίρανα στις 21.03.1996, τα […]

15.02.2019 | 17:25

«Οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα,καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ’ αυτών» τονίζουν οι πηγές του ΥΠΕΞ στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι «στη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, η οποία υπογράφηκε στα Τίρανα στις 21.03.1996, τα δύο κράτη δηλώνουν το σεβασμό τους στην αρχή του απαραβίαστου των υφισταμένων συνόρων, και αναγνωρίζουν ότι η μεταξύ τους μεθόριος είναι μεθόριος ειρήνης και φιλίας».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε πως η χώρα του είναι σε συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα.

Ο Έντι Ράμα ισχυρίστηκε μιλώντας στο Vision Plus ότι η Αλβανία συζητά με την Ελλάδα για τα σύνορα.

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης», δήλωσε ο Ράμα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπογράμμισε ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας» και πρόσθεσε: «Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη».

Exit mobile version