Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Βαρουφάκης απαντά στον Καμμένο: Ετοιμοθάνατο πρόβατο που με κατασπαράζει (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρουφάκης απαντά στον Καμμένο: Ετοιμοθάνατο πρόβατο που με κατασπαράζει (vid)

Χθες, ο πρώην φίλος Πάνος Καμμένος τον αποκάλεσε “ψυχοπαθή και υπάλληλο του Σόιμπλε” – Σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά, με τον ίδιο τρόπο Ο πρώην ΥΠΟΙΚ που πανηγύριζε το 2015 όταν είχαν κλείσει οι τράπεζες απάντησε με ειρωνικό τρόπο στα όσα είπε εναντίον του στον ΣΚΑΙ ο Πάνος Καμμένος περί «υπαλλήλου Σόιμπλε» που ήθελε να […]

Γιάνης-Βαρουφάκης.jpg

Χθες, ο πρώην φίλος Πάνος Καμμένος τον αποκάλεσε “ψυχοπαθή και υπάλληλο του Σόιμπλε” – Σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά, με τον ίδιο τρόπο

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ που πανηγύριζε το 2015 όταν είχαν κλείσει οι τράπεζες απάντησε με ειρωνικό τρόπο στα όσα είπε εναντίον του στον ΣΚΑΙ ο Πάνος Καμμένος περί «υπαλλήλου Σόιμπλε» που ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ.

«Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν κάποιας φαντασίωσης ίσως συνέβησαν αυτά. Αλλά όχι στην πραγματικότητα που ζούμε. Έχετε νιώσει ποτέ σα να σας κατασπαράζει ετοιμοθάνατο πρόβατο;

Έτσι αισθάνθηκα τώρα…Τότε μου έδινε την εντύπωση ανθρώπου που έλεγε αφήστε με να είμαι υπουργός Άμυνας, να χαίρομαι τη χαρά του υπουργού και κάντε ό,τι θέλετε…Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός σε μια κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου ότι αυτός τον έδιωξε από την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων.

«Μου έλεγε προχώρα και είμαι μαζί σου».

Μάλιστα ανέφερε πως την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή υποστήριζε ο Πάνος Καμμένος το 2015 και ισχυριζόταν ότι θα «βρει λύση» με την βοήθεια των ΗΠΑ.

Σίγουρα ανακεφαλαιοποίηση

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα.

Επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το Δημόσιο και οι τράπεζες θυμίζουν δύο κουρασμένους κολυμβητές που βουλιάζουν μαζί πιάνοντας ο ένας τον άλλον.

Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι αναδιάρθρωση του ιδιωτικού και του δημόσιου χρέους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις