Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανικός σε εκκλησία στον Τύρναβο: Εξαφανίστηκαν εικόνες και 140.000 ευρώ – Άφαντος ο ιερέας
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός σε εκκλησία στον Τύρναβο: Εξαφανίστηκαν εικόνες και 140.000 ευρώ – Άφαντος ο ιερέας

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε σήμερα το θέμα με το οικονομικό έλλειμμα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης του Τυρνάβου και η απουσία σημαντικών εικόνων της εκκλησίας με τις ευθύνες να βαρύνουν τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο ιερέα του ναού, ο οποίος έχει ήδη αντικατασταθεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 30 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος […]

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε σήμερα το θέμα με το οικονομικό έλλειμμα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης του Τυρνάβου και η απουσία σημαντικών εικόνων της εκκλησίας με τις ευθύνες να βαρύνουν τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο ιερέα του ναού, ο οποίος έχει ήδη αντικατασταθεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 30 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στο μητροπολιτικό θρόνο ασχολήθηκε με το θέμα της Παναγίας Φανερωμένης, στη γιορτή του Αγίου Γεδεών ανακοίνωσε δημόσια την τοποθέτηση νέων ιερέων στο μητροπολιτικό ναό, χωρίς να μιλήσει για το πρόβλημα, μη θέλοντας να φέρει στην επιφάνεια σκάνδαλα.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης είχε κόψει κάθε επαφή με τον τότε υπεύθυνο του ναού, απαιτώντας μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα είτε να επιστρέψει το χρηματικό ποσό που λείπει είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν και είναι περίπου 130.000 – 140.000 ευρώ. Κυρίως όμως απαίτησε την άμεση επιστροφή των εικόνων που έλειπαν από την εκκλησία εκ των οποίων κάποιες είναι παλιές και μεγάλης αξίας.

Μέχρι και σήμερα, ο τότε ιερέας του ναού παραμένει άφαντος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις