Εφιάλτης για 26χρονο Πακιστανό – Τον κρατούσαν με τη βία σε τρισάθλιο λαγούμι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εφιάλτης για 26χρονο Πακιστανό – Τον κρατούσαν με τη βία σε τρισάθλιο λαγούμι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Στο ταξίδι για το όνειρο, βρέθηκε παγιδευμένος σε ένα λαγούμι, υπό συνθήκες που γυρίζουν την ιστορία εκατοντάδες χρόνια πίσω. Φυλακισμένος σε τρισάθλιο λαγούμι Ο λόγος για έναν 26χρονο Πακιστανό, τον οποίο απήγαγαν τρεις κακοποιοί συμπατριώτες του, τον έκλεισαν και τον έδεσαν και τον χτύπησαν μέσα σε λαγούμι της Σίφνου, προκειμένου οι συγγενείς […]

13.02.2019 | 11:42

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο ταξίδι για το όνειρο, βρέθηκε παγιδευμένος σε ένα λαγούμι, υπό συνθήκες που γυρίζουν την ιστορία εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Φυλακισμένος σε τρισάθλιο λαγούμι

Ο λόγος για έναν 26χρονο Πακιστανό, τον οποίο απήγαγαν τρεις κακοποιοί συμπατριώτες του, τον έκλεισαν και τον έδεσαν και τον χτύπησαν μέσα σε λαγούμι της Σίφνου, προκειμένου οι συγγενείς του να καταβάλουν 4.000 ευρώ ως “λύτρα” για να  τον απαλλάξουν από το μαρτύριο που βίωνε.

Οι συγγενείς του στη χώρα του που εκβιάζονταν, έκαναν καταγγελία

Μετά την καταγγελία που έλαβε η αστυνομία από συγγενείς του 26χρονου Πακιστανού που αγωνιούσαν για την τύχη του στο Πακιστάν, η Αστυνομία ταυτοποίησε τους αρπαγείς του και προχώρησε σε επιχείρηση σύλληψης.

Συνελήφθησαν οι δύο από τους , ηλικίας 42 και 23 χρόνων και αναζητείται ο τρίτος συνεργός τους κατά του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σωρεία αδικημάτων κατά των τριών αρπαγέων

Σε βάρος όλων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πλαστογραφίας και παράνομης διαμονής.

Τον απήγαγαν μέσα στο σπίτι του όταν έφτασαν από τον Πειραιά

Ως προς το ιστορικό του εφιάλτη για τον αλλοδαπό, οι κατηγορούμενοι, κατά τα στοιχεία της αστυνομίας, αφού μετέβησαν από τον Πειραιά στην Σίφνο, δήθεν για να βοηθήσουν τον νεαρό, τον απήγαγαν μέσα από την κατοικία του.

Στη συνέχεια τηλεφώνησαν σε συγγενικό του πρόσωπο στο Πακιστάν, απαιτώντας ως λύτρα, για την απελευθέρωση του, την καταβολή 4.000-ευρώ.

Ξεκίνησαν αναζητήσεις

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου,   και άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή διαδικασία αστυνομικών αναζητήσεων, με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου.

Σε δυσπρόσιτο ορεινό σημείο της Σίφνου

Από την  συλλογή, αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση των ερευνητικών δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι οι δράστες βιαιοπραγούσαν και κρατούσαν δέσμιο τον 26χρονο σε δυσπρόσιτο ορεινό σημείο του νησιού.

Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο από τους τρεις

Για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν οι δυο συλληφθέντες δράστες.

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις το θύμα της απαγωγής

Παράλληλα απελευθερώθηκε ο 23χρονος αλλοδαπός και συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Σίφνου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη.

Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και μέσα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή οι συλληφθέντες 

Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και παραπέμφθηκαν για απολογία στον ανακριτή καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα συνεχίζονται οι αναζητήσεις εντός του νησιού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του τρίτου απαγωγέα.

Exit mobile version