Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα Δημοκρατία: “Με τις δηλώσεις της η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Δημοκρατία: “Με τις δηλώσεις της η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία”

Τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με την μη ψήφιση του άρθρου 32 εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει […]

Νέα Δημοκρατία: "Με τις δηλώσεις της η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία"

Τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με την μη ψήφιση του άρθρου 32 εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

«Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία», επισημαίνουν.

Παράλληλα, σημειώνουν πως «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης – κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες…»

Ως γνωστόν ο κ. Κατρούγκαλος από του βήματος της Βουλής προανήγγειλε εμμέσως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπλοκάρει μόνος του την αναθεώρηση του άρθρου 32 για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τη μη διάλυση της βουλής με 180 ψήφους στην παρούσα βουλή.

Το γεγονός αυτό σήμαινε ότι η επόμενη βουλή θα πρέπει να αναθεωρήσει το συγκεκριμένο άρθρο με 180 ψήφους και όχι με 151.

Έτσι, ενδέχεται στην δεύτερη ψηφοφορία, ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απέχουν συνειδητά από το να ψηφίσουν το άρθρο 32 προκειμένου αυτό να μην συμπληρώσει το απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις