Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φαρσοκωμωδία: Ο Καμμένος δεν διαγράφει τον Παπαχριστόπουλο κι εκτίθεται δημοσίως
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαρσοκωμωδία: Ο Καμμένος δεν διαγράφει τον Παπαχριστόπουλο κι εκτίθεται δημοσίως

Ούτε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Παρά τα όσα είχε πει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί διαγραφής του βουλευτή του που στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στους ΑΝΕΛ, τελικά με ένα tweet έδωσε και άλλη παράταση. Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος έγραψε: «Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου […]

Πάνος Καμμένος

Ούτε σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Παρά τα όσα είχε πει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί διαγραφής του βουλευτή του που στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στους ΑΝΕΛ, τελικά με ένα tweet έδωσε και άλλη παράταση.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος έγραψε:

«Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }».

Ωστόσο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, διέψευσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης είπε «δεν είμαστε ανθρωποφάγοι με τους πολιτικούς αρχηγούς. Βεβαίως και θα μιλήσει».

Σήμερα όμως ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε στο tweet που ανέβασε ότι ο λόγος της νέας παράτασης στη διαγραφή του Παπαχριστόπουλου είναι ότι δεν θα τον αφήσουν να μιλήσει.

Το απόγευμα της Πέμπτης το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής στο πόρισμά του μετέτρεψε με τη γνωμοδότησή του σε μονόδρομο την πορεία κατάρρευσης της ΚΟ του Πάνου Καμμένου.

Το επίμαχο σημείο της ομόφωνης γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου επισημαίνει πως «στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική».

«Προσχώρηση συνεπώς βουλευτή, προερχόμενου από τους ανεξάρτητους ή από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, σε κοινοβουλευτική ομάδα που λειτουργεί ήδη με 5 μέλη, δεν αποτρέπει την αυτοδίκαιη διάλυσή της σε περίπτωση κατά την οποία τα εκλεγέντα υπο την αυτή κομματική σημαία μέλη της μειωθούν, εν συνεχεία, κατά ένα, πλην της περίπτωσης κατά την οποία ο βουλευτής αυτός είχε εκλεγεί με το κόμμα στην ΚΟ της οποίας προσχωρεί».

Και ο Βούτσης δίνει ελπίδες

Με μια αινιγματική δήλωση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκτίμησε πως μπορεί να γίνει η διάσωση των ΑΝΕΛ.

«Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο. Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα.

Καταλάβετε το, το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν 6 βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις