Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τσακαλώτος: Να υπάρχει σοβαρότητα όταν μιλάμε για τις τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Να υπάρχει σοβαρότητα όταν μιλάμε για τις τράπεζες

Σοβαρότητα από όλες τις πλευρές σε ό.τι αφορά τις τράπεζες και την διευθέτηση των κόκκινων δανείων, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος Ο υπουργός σχολίασε τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη. «Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες. Οι τράπεζες πέρασαν τα “crash test” […]

Ευκλείδης-Τσακαλώτος.jpg

Σοβαρότητα από όλες τις πλευρές σε ό.τι αφορά τις τράπεζες και την διευθέτηση των κόκκινων δανείων, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο υπουργός σχολίασε τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

«Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες. Οι τράπεζες πέρασαν τα “crash test” φθάνουνε στους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε δε πως «ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια» και σχολίασε τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

«Όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μια συζήτηση, δεν μπαίνουμε στην ουσία που ανέλυσε πως βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, αλλά λέμε έχουν πρόβλημα οι τράπεζες.

Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για την παράταση της σύμβασης ανάπτυξης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Γιάννης Δραγασάκης επανήλθε χθες στα όσα είχε πει πριν λίγες μέρες σε επιτροπή της Βουλής για την πιθανότητα ανάγκης οι τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Δείτε ακόμη: 

κόκκινα δάνεια

«Κόκκινα» δάνεια: Οι φορολογούμενοι καλούνται να σώσουν τις τράπεζες – Οι τρεις προτάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις