Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Αντιμετωπίζουν το γιο μου σαν αλήτη” – Ξέσπασε ο πατέρας του 12χρονου από την Καλαμαριά (video)
ΕΛΛΑΔΑ

“Αντιμετωπίζουν το γιο μου σαν αλήτη” – Ξέσπασε ο πατέρας του 12χρονου από την Καλαμαριά (video)

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μετά την κατάληψη των μαθητών με αίτημα την απομάκρυνση 12χρονου συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες. Για στιγματισμό κάνει λόγο ο πατέρας του νεαρού μαθητή, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως η εχθρική στάση των συμμαθητών του, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια του […]

Αντιμετωπίζουν το γιο μου σαν αλήτη - Ξέσπασε ο πατέρας του 12χρονου από την Καλαμαριά (video)

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μετά την κατάληψη των μαθητών με αίτημα την απομάκρυνση 12χρονου συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες.

Για στιγματισμό κάνει λόγο ο πατέρας του νεαρού μαθητή, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως η εχθρική στάση των συμμαθητών του, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια του παιδιού του.

Από την άλλη, οι συμμαθητές του 12χρονου τον καταγγέλλουν για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος του, και ακόμα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ξέσπασε ο πατέρας του 12χρονου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 12χρονου απαντά στις καταγγελίες κάνοντας λόγο για «αήθη συκοφαντική δυσφήμηση με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες που διασύρουν και το παιδί και την οικογένεια».

«Μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, πολύ περισσότερο στο παιδί που δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε και βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλειά του ακόμη, γιατί η απόρριψη αυτή με αυτόν τον βίαιο τρόπο είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πατέρας του 12χρονου κατήγγειλε ακόμα πως η διεύθυνση του σχολείου, από την πρώτη στιγμή που οι συμμαθητές του ζήτησαν την απομάκρυνσή του, έκανε το παιδί του να αισθάνεται παρείσακτος.

«Τον αντιμετώπισε σαν αλήτη, σαν παιδί με παραβατική συμπεριφορά από την πρώτη ώρα, τον οποίο ήθελε να τον διώξει για να έχει ένα καθαρό σχολείο, να μην είναι μπελάς για την ίδια και το σχολείο της και το κατεδίωξε, στήνοντάς τον στο απόσπασμα των ωριαίων αποβολών», υποστήριξε.

Ο ίδιος ανέφερε πως «το παιδί προσπαθεί να πάει σχολείο, πήγαμε χθες και προχθές, είναι πολύ κακό το κλίμα, δέχεται μπούλινγκ από συμμαθητές του, δεν μπορεί να μείνει, φεύγει, είναι θυμωμένος, γιατί έχει ακούσει πολλά».

Προκαταρκτική έρευνα και μηνυτήριες αναφορές

Για το θέμα έχει παρέμβει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Παράλληλα, ο πατέρας του παιδιού έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

Δυστυχώς, φαίνεται πως η υπόθεση αργεί ακόμη να φτάσει σε ένα αίσιο τέλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις