Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρίχνει λάδι στη φωτιά η Τουρκία – Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η Τουρκία – Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Στα άκρα τραβά το σκοινί η Τουρκία, λίγες ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας φτάσει στη γειτονική χώρα Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η Τουρκία επικήρυξε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδσα, κάθε έναν με 700.000 ευρώ. Η Τουρκία συμπεριέλαβε τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, καθώς τους θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της […]

Άγκυρα-8-στρατιωτικοί.jpg

Στα άκρα τραβά το σκοινί η Τουρκία, λίγες ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας φτάσει στη γειτονική χώρα

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η Τουρκία επικήρυξε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδσα, κάθε έναν με 700.000 ευρώ.

Η Τουρκία συμπεριέλαβε τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, καθώς τους θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO.

Ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς είχε σχολιάσει στην Hurriyet:

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα μιλήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει.»

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των 8 Τούρκων αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής για τους καταζητούμενος για θέματα τρομοκρατίας

Οι οκτώ Τούρκοι:

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της Hurriyet, η Άγκυρα είναι «σχεδόν βέβαιη» πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαλε προσπάθειες να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Τουρκία.

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα συζητήσουν επίσης και για τους φυγάδες Τούρκους στρατιώτες στους οποίους δόθηκε άσυλο, παρά το ότι επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν σχεδόν σίγουρη πως ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να ανατρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει», γράφει ο αρθρογράφος Σερκάν Ντερμιτάς.

Με τα δεδομένα αυτά ξεκινάει το απόγευμα της Τρίτης η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Στις 16:45 σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «παλάτι του σουλτάνου», όπως χαρακτηριστικά λέγεται το Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, στο δείπνο που θα ακολουθήσει έχει προσκληθεί και θα παρακαθήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στην Άγκυρα.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που, σε παρόμοια επίσκεψη, η Άγκυρα προσκαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίσημο δείπνο το οποίο παρατίθεται προς τιμή Έλληνα πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις