Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη μέλος σπείρας διαρρηκτών – Έμπαιναν στα σπίτια μέρα μεσημέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μέλος σπείρας διαρρηκτών – Έμπαιναν στα σπίτια μέρα μεσημέρι

Στη σύλληψη 26χρονου Έλληνα, μέλους σπείρας, προχώρησε η αστυνομία μετά από καταδίωξη. Η σπείρα διέπραττε άγριες ληστείες στη Νέα Φιλαδέλφεια, βιαιοπραγώντας απέναντι στους ιδιοκτήτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ο νεαρός φαίνεται πως ήταν μέλος της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη αναζητούνται τρεις […]

Συνελήφθη μέλος σπείρας διαρρηκτών - Έμπαιναν στα σπίτια μέρα μεσημέρι

Στη σύλληψη 26χρονου Έλληνα, μέλους σπείρας, προχώρησε η αστυνομία μετά από καταδίωξη. Η σπείρα διέπραττε άγριες ληστείες στη Νέα Φιλαδέλφεια, βιαιοπραγώντας απέναντι στους ιδιοκτήτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο νεαρός φαίνεται πως ήταν μέλος της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη αναζητούνται τρεις συνεργοί του.

Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών και έντεκα περιπτώσεις κλοπών από οικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν μια δομημένη, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα και ενεργούντες από κοινού, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε οικίες.

Η μέθοδος των δραστών

Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους πρωινές και απογευματινές ώρες.

Οι δράστες επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες και ισόγεια διαμερίσματα και παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Στις περιπτώσεις που εντόπιζαν εντός της οικίας τους ιδιοκτήτες, τους ακινητοποιούσαν με χρήση σωματικής βίας και συνέχιζαν τη δράση τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις