Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πανικός από μετεωρίτη στην Κούβα – Έτρεχαν όλοι να βρουν καταφύγιο (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός από μετεωρίτη στην Κούβα – Έτρεχαν όλοι να βρουν καταφύγιο (pics-vid)

Πανικό και τρόμο προκάλεσε η πτώση θραυσμάτων ενός μετεωρίτη, λίγα μόλις μέτρα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, στην Κούβα Ο βράχος που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα, θρυμματίστηκε πολύ κοντά στην επιφάνεια, ενώ ο θόρυβος που συνόδευσε το φαινόμενο ήταν εκκωφαντικός, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Πανικόβλητοι οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και αναζητούσαν καταφύγιο, ενώ […]

πτώση μετεωρίτη στην Κούβα

Πανικό και τρόμο προκάλεσε η πτώση θραυσμάτων ενός μετεωρίτη, λίγα μόλις μέτρα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, στην Κούβα

Ο βράχος που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα, θρυμματίστηκε πολύ κοντά στην επιφάνεια, ενώ ο θόρυβος που συνόδευσε το φαινόμενο ήταν εκκωφαντικός, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

cuba_meteo cuba_meteo1

Πανικόβλητοι οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και αναζητούσαν καταφύγιο, ενώ κοιτούσαν στον ουρανό τα υπολείμματα καπνού. Όλοι πίστευαν για λίγο πως πρόκειται για πυραυλική επίθεση.

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή «αντιμετωπίστηκε» από την ατμόσφαιρα.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι ένας μετεωρίτης εθεάθη στον ουρανό πάνω από τα Φλόριντα Κις», ανέφερε στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία του Κι Γουεστ, προσθέτοντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα έπεσε στην επαρχία Πινάρ δελ Ρίο» της Κούβας.

meteo1 meteo2

Ο ανταποκριτής του CNN στην Αβάνα, Πάτρικ Όπμαν, περιέγραψε έναν ήχο που έμοιαζε με “ισχυρή έκρηξη” στην πόλη Βινιάλες και ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες των θραυσμάτων.

Σύμφωνα με την κουβανική εφημερίδα Juventud Rebelde, ακούστηκε μια “ισχυρή έκρηξη” σε πολλές κοινότητες της επαρχίας Πινάρ δελ Ρίο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την πτώση του μετεωρίτη.

meteo3 meteo4

Κουβανοί, πάντως, «ανέβασαν» στο διαδίκτυο βίντεο από τη στιγμή που ο μετεωρίτης «σβήνει» στην ατμόσφαιρα, καθώς και φωτογραφίες από πέτρες, τις οποίες παρουσίασαν ως θραύσματα του διαστημικού αντικειμένου:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις