Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θρίλερ στον αέρα με τουρκικό F-16: Έσβησε ο κινητήρας ενώ παραβίαζε το FIR Αθηνών
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον αέρα με τουρκικό F-16: Έσβησε ο κινητήρας ενώ παραβίαζε το FIR Αθηνών

Ένα θρίλερ πάνω από το Αιγαίο φέρνει στο φως το onalert Το πρωί της Παρασκευής, πάνω από το Αιγαίο, τουρκικό F-16 αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του, κατά τη διάρκεια παραβίασης του FIR Αθηνών. Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που προχώρησαν στην παραβίαση μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, τη στιγμή που […]

F-16

Ένα θρίλερ πάνω από το Αιγαίο φέρνει στο φως το onalert

Το πρωί της Παρασκευής, πάνω από το Αιγαίο, τουρκικό F-16 αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα του, κατά τη διάρκεια παραβίασης του FIR Αθηνών.

Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που προχώρησαν στην παραβίαση μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η τελετή παράδοσης- παραλαβής του αρχηγού ΓΕΑ, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.

Έχοντας πορεία προς νότο, το τουρκικό αεροσκάφος ανέφερε διαδοχικά προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα.

Τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής, από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου, με επαγγελματισμό και σεβασμό στους διεθνείς κανόνες, συνόδευσαν διακριτικά το τουρκικό F-16.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με τη θέση σε ετοιμότητα του ελικοπτέρου Super Puma στην Ρόδο.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρέμειναν κοντά στο τουρκικό F-16, που λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στο FIR τουρκικής δικαιοδοσίας.

Λίγο πριν από την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, ο Τούρκος πιλότος ανέφερε ότι υπάρχει κράτηση κινητήρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις