Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Για κοινή γραμμή της ΕΕ για τη Βενεζουέλα πιέζει ο Μάας, “φωτογραφίζοντας” την Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Για κοινή γραμμή της ΕΕ για τη Βενεζουέλα πιέζει ο Μάας, “φωτογραφίζοντας” την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει να υπάρξει κοινή γραμμή της ΕΕ για τη Βενεζουέλα. «Αυτή τη στιγμή, γενναίοι άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους εκεί για να ταχθούν υπέρ της δημοκρατίας κι εναντίον της καταπίεσης στη χώρα τους», δήλωσε ο Μάας στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στη […]

Χάικο-Μάας.jpg

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει να υπάρξει κοινή γραμμή της ΕΕ για τη Βενεζουέλα.

«Αυτή τη στιγμή, γενναίοι άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους εκεί για να ταχθούν υπέρ της δημοκρατίας κι εναντίον της καταπίεσης στη χώρα τους», δήλωσε ο Μάας στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στη Ρουμανία.

Για τον λόγο αυτό επαφίεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ενιαία στάση όσον αφορά το εάν θα αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον πρόεδρο της Βουλής Χουάν Γκουαϊδό, συμπλήρωσε ο Μάας.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν δώσει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προθεσμία ως μεθαύριο Κυριακή να προκηρύξει νέες εκλογές.

Ωστόσο, ο στόχος είναι η απόφαση αυτή να ληφθεί ομόφωνα από την ΕΕ. Όμως ορισμένες κυβερνήσεις, ανάμεσά τους αυτή της Ελλάδας, αρνούνται ως τώρα να συναινέσουν, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, προτρέποντας ταυτόχρονα τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ να πράξουν το ίδιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις