Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολάκης ο “Άγριος”: Όποιος κάνει ματσακονιές, θα κόβεται το χέρι του από τη ρίζα (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολάκης ο “Άγριος”: Όποιος κάνει ματσακονιές, θα κόβεται το χέρι του από τη ρίζα (vid)

Στην υπόθεση με τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μια διαδικασία για να ανασυνταχθεί το σύστημα υγείας και προειδοποίησε ότι «όποιος κάνει ματσακονιές, θα κόβεται το χέρι του από τη ρίζα». «Ο διοικητής […]

Παύλος-Πολάκης.jpg

Στην υπόθεση με τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μια διαδικασία για να ανασυνταχθεί το σύστημα υγείας και προειδοποίησε ότι «όποιος κάνει ματσακονιές, θα κόβεται το χέρι του από τη ρίζα».

«Ο διοικητής του Κρατικού της Νίκαιας συμμετείχε στη διαδικασία επιλογής που προκηρύξαμε το 2016 για τους διοικητές των νοσοκομείων. Πρώτη φορά έγινε αυτό… Εκεί είχαμε ζητήσει τρία πράγματα: α) να ξέρουν γράμματα, β) να είναι καθαροί και γ) να υπηρετήσουν το πολιτικό σχέδιο της αναστήλωσης της δημόσιας υγείας.

Κάτι που ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε δεσμευτεί ως ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό. Επιλέξαμε κυρίως ανθρώπους που προέρχονταν μέσα από το σύστημα. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και αυτός ο διοικητής, ο οποίος ήταν διοικητικός διευθυντής στο Θριάσιο.

Το πτυχίο που κατέθεσε ήταν νομιμότατο, συν κάποια μεταπτυχιακά σεμινάρια. Συγκρίθηκε με άλλους συνυποψήφιούς του και επιλέχθηκε από εμάς, τους δύο υπουργούς. Αυτό έγινε το 2016. Αυτόν τον διοικητή τον διώξαμε 4 Δεκεμβρίου. Όχι γι’ αυτά που λένε. Αλλά, για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι έκανε κάτι εναντίον του σχεδίου.

Γιατί έδωσε χωρίς να μας ενημερώσει, παράταση οχτώ χρόνια στον άνθρωπο που έχει το κυλικείο του νοσοκομείου. Επίσης, υπήρχε μια καθυστέρηση σε μια σειρά από χρηματοδοτήσεις, ακόμη και σε δωρεές.

«Θα μυρίσω εγώ τα νύχια μου τι κατέθεσε το 2013, μέσα σε ένα κλειστό φάκελο;», ανέφερε για το ότι είχε πάρει αναβάθμιση το 2013 στο Θριάσιο. «Εμείς ελέγξαμε τα πτυχία που είχαμε βάλει ως προϋποθέσεις», υπογράμμισε σχετικά. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτά που κατέθεσε, σημείωσε.

«Αυτά βγήκαν στη φόρα 25 Ιανουαρίου. Πότε τον διώξαμε; 4 Δεκεμβρίου. Εμείς δεν έχουμε μακριά χέρια. Προσπαθούμε να ανατάξουμε ένα σύστημα. Όποιος κάνει ματσακονιές, θα κόβεται το χέρι του από τη ρίζα», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Για τα παιδιά που πέθαναν στα νοσοκομεία της χώρας

«Το ένα πέθανε πρόσφατα και το άλλο πριν από ενάμισι χρόνο. Απλώς, τα ανέβασαν και τα δύο», εννοώντας ότι αυτό έγινε σκόπιμα. «Είναι τραγικό ένας γονέας να χάνει το παιδί του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος στον άνθρωπο», επισήμανε στη συνέχεια. Και έφερε ως παράδειγμα της πιο τραυματικής του εμπειρίας ως γιατρός, την ανακοίνωση σε έναν πατέρα του θανάτου της 16χρονης κόρης του, το 1992.

«Ό,τι πρέπει να γίνει σε επίπεδο ελέγχων, θα γίνει. Δεν καλύπτουμε τίποτα. Πρώτον, δεν πέθαναν στη Λαμία τα παιδιά. Το ένα πέθανε στη Λάρισα και το άλλο, μετά από κάποια νοσηλεία που χρειάστηκε μεταφορά στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Παίδων».

Έχουν επιληφθεί όλοι οι αρμόδιοι, υπογράμμισε και είπε ότι οι γονείς πρέπει να νιώθουν σίγουροι πως εάν υπάρχει αμέλεια, θα υπάρχουν και οι ανάλογες κυρώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις