Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα τάπερ που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σου
ΥΓΕΙΑ

Τα τάπερ που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σου

Τα τάπερ αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο της καθημερινότητάς μας, για αυτό και όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση ορισμένα από αυτά να σας βάζουν σε κίνδυνο.  Συγκεκριμένα, θα ήταν καλό να ρίξετε μια ματιά στα τάπερ που έχετε στο σπίτι σας εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτών […]

Τα τάπερ αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο της καθημερινότητάς μας, για αυτό και όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση ορισμένα από αυτά να σας βάζουν σε κίνδυνο. 

Συγκεκριμένα, θα ήταν καλό να ρίξετε μια ματιά στα τάπερ που έχετε στο σπίτι σας εδώ και πολλά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτών των πλαστικών δοχείων έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την ουσία δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ). Είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πολυκαρβονικά πλαστικά και τις εποξικές ρητίνες.

Η Επικίνδυνη Ουσία

Το πολυανθρακικό πλαστικό χρησιμοποιείται συχνά σε δοχεία που αποθηκεύουν τρόφιμα και ποτά, όπως μπουκάλια νερού. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA μπορεί να “διεισδύσει” στις τροφές ή τα ποτά στα δοχεία που είναι φτιαγμένα με αυτήν. Η έκθεση του ανθρώπου στην BPA είναι επικίνδυνη, λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία του εγκεφάλου και του προστάτη των εμβρύων, των βρεφών και των παιδιών.

Ελέγξτε τα παλιά τάπερ που έχετε στο σπίτι και πετάξτε οποιοδήποτε είναι κατασκευασμένο από διαφανές, άκαμπτο πλαστικό, και φέρει την σφραγίδα με ένα “PC” (σημαίνει πολυανθρακικό) ή με τον αριθμό “7”. Αυτοί είναι οι τύποι των δοχείων που μπορεί να περιέχουν BPA.

Αν και οι κατασκευαστές έχουν σταματήσει την χρήση BPA στα νεότερης κατασκευής δοχεία με πολυανθρακικό, τα παλιά δοχεία πιθανώς να έχουν ακόμα ΒΗΑ. Η “διαρροή” αυτής της ουσίας επιταχύνεται από τις πολλαπλές πλύσης των τάπερ, είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις