Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το περίφημο “ουάου” που έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες – Ο Βαρουφάκης θυμάται και καμαρώνει (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το περίφημο “ουάου” που έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες – Ο Βαρουφάκης θυμάται και καμαρώνει (vid)

Ένα “ουάου” και μια επεισοδιακή συνέντευξη που θα μείνουν στην ιστορία… Τις πρώτες του ημέρες στην θέση του υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2015 θυμήθηκε χθες Τετάρτη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Την 30ή Ιανουαρίου της χρονιάς εκείνης, λίγες μέρες αφότου ο τότε νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε τοποθετήσει υπουργό Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποδέχθηκε στο υπουργείο […]

Γιάνης-Βαρουφάκης-2.jpg

Ένα “ουάου” και μια επεισοδιακή συνέντευξη που θα μείνουν στην ιστορία…

Τις πρώτες του ημέρες στην θέση του υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2015 θυμήθηκε χθες Τετάρτη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την 30ή Ιανουαρίου της χρονιάς εκείνης, λίγες μέρες αφότου ο τότε νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε τοποθετήσει υπουργό Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποδέχθηκε στο υπουργείο τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ως τον τότε επικεφαλής του Eurogroup.

Η συνάντηση από το περίφημο «wow» που είπε ο κύριος Βαρουφάκης στον Ολλανδό, σηματοδότησε την αρχή της μεγάλης περιπέτειας της χώρας που επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο κινδύνευε καθημερινά με Grexit.

«Σαν σήμερα, πριν 4 χρόνια, έλεγα στον Ντάιζελμπουμ ότι η ελληνική κυβέρνηση παύει να συνεργάζεται με την τρόικα, πως μόνο υπουργοί θα συνομιλούσαν με έλληνες υπουργούς, πως οποιαδήποτε συμφωνία θα βασίζεται στην ριζική αναδιάρθρωση του χρέους» θυμάται ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως γράφει στο Twitter του.

«Το έως σήμερα μίσος τους, τιμή μου», καταλήγει.

Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές εναντίον της Αριστεράς

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις θέσεις  της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και της οργάνωσης ΜέΡΑ25.

Ανάμεσα στις προτάσεις του κόμματος, περιλαμβάνονται οι εξής θέσεις:

1. Μείωση του μέγιστου συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 15% και 18%, ανάλογα με το αν οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά/με κάρτα (15%) ή με μετρητά (18%)

2. Σταδιακή κατάργηση της προπληρωμής φόρων

3. Προοδευτικό φόρο επιχειρήσεων με μείωση του φόρου των μεγάλων επιχειρήσεων από 29% σε 26%, των μεσαίων επιχειρήσεων σε 20% και των μικρών σε 15%

4. Η μόνη κοινωνικά βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισής τους.

5. Η δημιουργία ενός Δημόσιου Εξωτραπεζικού Συστήματος Πληρωμών, όπου τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα να έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται μεταξύ τους και με το Δημόσιο χωρίς την διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος.

Δείτε ακόμη:

Ντάισελμπλουμ

Το περιβόητο «ουάου» – Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τι του είπε ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις