Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Αμβρόσιος για την καταδίκη του: “Για τον Θεό ακόμα και φυλακή πηγαίνω” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμβρόσιος για την καταδίκη του: “Για τον Θεό ακόμα και φυλακή πηγαίνω” (vid)

Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω, δήλωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή για το κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ» […]

Αμβρόσιος

Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω, δήλωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή για το κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ» κατά των ομοφυλοφίλων.

Ο κόσμος, στο άκουσμα της απόφασης, φώναξε «αίσχος», με την πλειοψηφία των παρευρισκομένων να κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω! Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μου έκανε! Σήμερα είναι η πιο ιστορική ημέρα τής ζωής μου, διότι διώκομαι για την αγάπη Του!».

Στον Αρειό Πάγο ο Αμβρόσιος

Ο Άρειος Πάγος θα είναι αυτός που θα αποφασίσει οριστικά για τα ομοφοβικά σχόλια του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, όπως δηλώνει η Κλειώ Παπαντολέων, μία εκ των τριών δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Όπως έχουν γνωστοποιήσει οι νομικοί του εκπρόσωποι, «θα ασκήσουν αναίρεση, για να οδηγήσουν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι  η καταδικαστική απόφαση εναντίον του, που του επιβάλλει ποινή φυλάκισης  7 μηνών με αναστολή θα μπορούσε να κινητοποιήσει το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ωστόσο, ειδικά σε περιπτώσεις πλημμελημάτων, συνήθως αναμένεται η αμετάκλητη απόφαση για την εκάστοτε υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις