Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουρκικά πλοία στα Ίμια λίγο πριν την μαύρη επέτειο – “Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν”, αναφέρουν τα ΜΜΕ (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά πλοία στα Ίμια λίγο πριν την μαύρη επέτειο – “Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν”, αναφέρουν τα ΜΜΕ (vids)

Πρόκληση εκτός ορίων από την Τουρκία στα Ίμια, λίγο πριν τη μαύρη επέτειο των Ιμίων Hurriyet, CNN Turk, Milliyet και Sabah αναφέρουν πως τρία πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός έφτασαν εκεί προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις». Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για […]

Ίμια

Πρόκληση εκτός ορίων από την Τουρκία στα Ίμια, λίγο πριν τη μαύρη επέτειο των Ιμίων

Hurriyet, CNN Turk, Milliyet και Sabah αναφέρουν πως τρία πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός έφτασαν εκεί προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια.

Η Sabah είχε ως κύριο θέμα τις εξελίξεις στα Ιμια / Φωτογραφία: Sabah

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια, «οι Έλληνες δεν πλησίασαν».

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα της Τουρκίας σημειώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και θα συμμετάσχουν, πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού.

Το ζήτημα τις τελευταίες ώρες «φουντώνει» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, με Τούρκους χρήστες να καυχιούνται και να αναπαράγουν τα βίντεο από τα τουρκικά πλοία στην περιοχή.

«Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν» αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις