Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σάλος με τα πλαστά πτυχία του διοικητή του Κρατικού Νίκαιας – “Εκλεκτός” του Πολάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τα πλαστά πτυχία του διοικητή του Κρατικού Νίκαιας – “Εκλεκτός” του Πολάκη

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους –  Ο μέχρι πρότινος διοικητής του κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας, είχε τέσσερα πλαστά πτυχία! Με ένα πόρισμα 29 σελίδων το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητά την παραπομπή του Δημήτρη Μπούτου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Σύμφωνα με αυτό, τέσσερα πτυχία […]

πλαστά πτυχία του διοικητή του Κρατικού Νίκαιας

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους –  Ο μέχρι πρότινος διοικητής του κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας, είχε τέσσερα πλαστά πτυχία!

Με ένα πόρισμα 29 σελίδων το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητά την παραπομπή του Δημήτρη Μπούτου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Σύμφωνα με αυτό, τέσσερα πτυχία του κ. Μπούτου ήταν ανύπαρκτα!

Στην σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου του 2016 και φέρει τις υπογραφές του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, ο κ. Μπούτος αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» έφτασαν καταγγελίες τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι τελικά οι τίτλοι σπουδών του Δημήτρη Μπούτου δεν υπάρχουν και έτσι μπήκε η υπόθεση στο μικροσκόπιο των αρχών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αντλήθηκαν στοιχεία από το σύστημα Απογραφής, δηλαδή από το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, αφού ο  κ. Μπούτος ήταν αποσπασμένος μόνιμος υπάλληλος με οργανική θέση ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Κατείχε  τη θέση του διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας, ενώ ήταν και πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Μονάδας. Στο σύστημα Απογραφής εμφανίζονταν κάποιοι τίτλοι σπουδών- με την υποσημείωση ότι ο ίδιος είχε εγγράψει στο σύστημα την κατοχή των τίτλων.

Ο Δημήτρης Μπούτος

Οι πραγματικές διαστάσεις αποκαλύφθηκαν όταν κατά τον επιτόπιο έλεγχο της ΣΕΕΔΔ, οι αναγραφόμενοι στην Απογραφή τίτλοι, δεν υπήρχαν τελικά πουθενά.

Μετά από επικοινωνία του ΣΕΕΔΔ με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, των οποίων ο κ. Μπούτος κατείχε τίτλους σπουδών προέκυψε ότι ήταν ανύπαρκτοι.

Εν συνεχεία ο ΣΕΕΔΔ με έγγραφο του στις 26 Νοεμβρίου 2018, ζήτησε από τον Μπούτο να προσκομίσει του τίτλους σπουδών του. Ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο σχετικό αίτημα.

Αμέσως όμως έσπευσε να υποβάλει την παραίτηση του από τη διοίκηση του κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας, παρά το γεγονός ότι η θητεία του έληγε περίπου σε 10 μήνες, δηλαδή τον Αύγουστο του 2019.

Αμέσως η παραίτηση του κ.Μπούτου έγινε δεκτή από τον Παύλο Πολάκη, με την σχετική υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του να δημοσιεύεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Τελικά το πόρισμα που συνέταξε ο ΣΕΕΔΔ διαβιβάστηκε και στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και στον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου ζητώντας, παράλληλα, από τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να προβεί σε δικές του «σχετικές ενέργειες» για την υπόθεση.

Η απάντηση του Δημήτρη Μπούτου

«Δεν κατηγορούμαι από κανέναν από το ΣΕΕΔΔ για πλαστογραφία», δηλώνει ο Δημήτρης Μπούτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Υπάρχει έκθεση απόψεων του ΣΕΕΔΔ από την οποία κατηγορούμαι για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος για κάποια πράγματα που γράφει η έκθεση», συνέχισε.

Όπως υποστήριξε δε «η έκθεση των επιθεωρητών λέει ότι δεν βρέθηκαν στον φάκελο μου κάποια πτυχία, τα οποία φαίνονται στην εφαρμογή της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε το 2011. Εγώ τέτοια πτυχία δε είχα γράψει στην απογραφή του 2011 γιατί δεν τα έχω», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις