Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία» – Φρενίτιδα με το remix, τι λέει η δημιουργός και ο ιερέας
ΕΛΛΑΔΑ

«Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία» – Φρενίτιδα με το remix, τι λέει η δημιουργός και ο ιερέας

«Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία». Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια, σε εθνικές και σχολικές γιορτές, αλλά και παρελάσεις. Ωστόσο, τελευταία το ακούμε και λιγάκι διαφορετικό. Το μπιτάκι έχει γίνει viral κυριολεκτικά! Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω εκτέλεση, η οποία δίχως υπερβολή έχει φτάσει στα αυτιά κάθε Έλληνα. Ποια είναι όμως […]

«Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία». Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια, σε εθνικές και σχολικές γιορτές, αλλά και παρελάσεις.

Ωστόσο, τελευταία το ακούμε και λιγάκι διαφορετικό. Το μπιτάκι έχει γίνει viral κυριολεκτικά!

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω εκτέλεση, η οποία δίχως υπερβολή έχει φτάσει στα αυτιά κάθε Έλληνα.

Ποια είναι όμως η δημιουργός του τραγουδιού;

Όπως γράφει η ιστοσελίδα, neakriti.gr, δημιουργός του, η γιατρός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες και είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για τη Μακεδονία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαριγώ Μπούρη

«Δεν ξεχνιέται ότι είναι αληθινό»

«Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κατά κάποιο τρόποι οι κόποι μου και οι αγώνες μου καθώς και οι αγώνες του γέροντα Καντιώτη καθώς και οι αγώνες τόσων και τόσων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία» αναφέρει.

«Κι αυτό γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κατά βάθος στο DNA όλων των Ελλήνων η αλήθεια και η ιστορία δεν παραχαράσσεται με κάποιες υπογραφές».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταστρατηγήθηκε και παραμερίστηκε χωρίς να γίνει δημοψήφισμα”.

Η κ. Μαριγώ τόνισε ότι «για να γίνει κάτι μεγάλο χρειάζεται κάτι αληθινό χωρίς την αλήθεια… ότι κι αν είναι αυτό χάνεται, ξεχνιέται. Αυτό το αληθινό είναι που έχουνε βρει στο τραγούδι. Είναι το ότι οι στίχοι εμπεριέχουν αλήθεια κι ας μην ακούγονται όλοι οι στίχοι και όλες οι στροφές».

Ο ιερέας δηλώνει φαν του remix

«Το τραγούδι αυτό το τραγουδούσαμε από μικρά παιδιά στην κατασκήνωση, ήταν γνωστό σε όλους μας. Το έχουμε μεταδώσει και στις επόμενες γενιές. Επειδή το τραγούδι είναι τώρα επίκαιρο, το τραγουδήσαμε για να δώσουμε τον παλμό πάνω στο λεωφορείο. Έχει ζωντανό παλμό αυτό το τραγούδι και ξεσηκώνει τον κόσμο. Εμείς έτσι το μάθαμε, έτσι το διαδίδουμε», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εφημέριος του Ιερού Ναού στο Βαλτερό Σερρών Αλέξιος Καρυπίδης.

«Ευχαριστήθηκα γιατί πήρε έκταση αυτό το τραγούδι, το τραγουδούν και μικροί και μεγάλοι. Το τραγούδι λέει “υπάρχει μία περιοχή, απ΄ άκρη σε άκρη ελληνική, και οι πέτρες θα το φωνάξουν αν εμείς σιωπήσουμε. Είναι η γη των πατέρων μας, η χώρα των Μακεδόνων, η ρίζα του ελληνισμού, στο διάβα των αιώνων. Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία, λάμπει από Ελλάδα και Ορθοδοξία, η Μακεδονία είναι ελληνική”», πρόσθεσε.

Για τη διασκευή που έγινε στο τραγούδι, ο πατήρ Αλέξιος είπε: «δεν με πειράζει, μέσα στο κλασσικό έβαλαν και λίγο μοντέρνο για να προσεγγίσει τους νέους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις