Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα κοστίζει το πακέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα κοστίζει το πακέτο

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέσα στον μήνα Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα τσιγάρα, το 2019, θα υπολογίζεται βάσει της νέας μέσης σταθμισμένης τιμής των καπνικών. Καθώς, όμως, η μέση σταθμισμένη τιμή αυξάνεται από τις 31 Ιανουαρίου, η άμεση […]

Αυξήσεις στα τσιγάρα - Πόσο θα κοστίζει το πακέτο

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέσα στον μήνα

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα τσιγάρα, το 2019, θα υπολογίζεται βάσει της νέας μέσης σταθμισμένης τιμής των καπνικών.

Καθώς, όμως, η μέση σταθμισμένη τιμή αυξάνεται από τις 31 Ιανουαρίου, η άμεση συνέπεια θα είναι η αύξηση στα τσιγάρα, η οποία θα κυμανθεί κοντά στο 2,2% από τις τρέχουσες τιμές.

Πόσο ακριβώς θα αυξηθούν

Το παραπάνω ποσοστό μεταφράζεται σε μια μέση αύξηση της τάξης των 7 με 10 λεπτών του ευρώ.

Για παράδειγμα, ένα πακέτο με 20 τσιγάρα που σήμερα στοιχίζει περίπου 4,10 ευρώ («θεωρητικά» 4,0956€) από τις 31 Ιανουαρίου θα κοστίζει 4,18 ευρώ (4,1812€ προ στρογγυλοποίησης).

Στα 4,0956 ευρώ εμπεριέχεται ήδη ειδικός φόρος κατανάλωσης ύψους 2,71 ευρώ και ΦΠΑ 0,75 ευρώ που αφήνουν περιθώριο κέρδους 0,54 ευρώ για όλους όσοι μετέχουν στην παραγωγή και την νόμιμη διακίνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις