Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκτεταμένη χρήση χημικών στο συλλαλητήριο και λιποθυμίες – Καταφύγιο στο “Μεγάλη Βρετανία” (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένη χρήση χημικών στο συλλαλητήριο και λιποθυμίες – Καταφύγιο στο “Μεγάλη Βρετανία” (vids)

Επεισόδια και χημικά έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία – Ηλικιωμένοι λιποθύμησαν, αναπνευστικά προβλήματα για πολλούς διαδηλωτές και μικρά παιδιά Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν […]

χημικά-συλλαλητήριο-ΜΑΤ.jpg

Επεισόδια και χημικά έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία – Ηλικιωμένοι λιποθύμησαν, αναπνευστικά προβλήματα για πολλούς διαδηλωτές και μικρά παιδιά

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Στη συνέχεια όμως πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος.

Παραμένει άγνωστο ποιος έδωσε εντολή να γίνει τόσο μεγάλη έκταση χημικών, αφού η ομάδα των διαδηλωτών που στράφηκε εναντίον των ΜΑΤ ήταν πολύ μικρή.

Η ομάδα των διαδηλωτών που επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε προς τα ΜΑΤ μπογιές και μπουκάλια με νερό.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.

Οι  διαδηλωτές μέσα από τα μεγάφωνα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι.

Τι λέει η αστυνομία

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο.

Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο protothema ότι αστυνομικοί, κάποιοι εξ αυτών με πολιτικά, πετούσαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ακόμη και σε ηλικιωμένους.

Δείτε LIVE:

Καταφύγιο στο κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος βρίσκουν πολίτες – Ο Αντώνης Σαμαράς μετέφερε στα χέρια του δύο παιδιά

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν εντός του κτηρίου και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Στο σημείο ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετέφερε με τα χέρια του δύο παιδιά μέσα στο Μεγάλη Βρετάνια.

Το protothema παρουσιάζει φωτογραφίες:

meg-vretania_main01 meg-vretania06 meg-vretania05 meg-vretania02
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις