Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επανεντάχθηκε στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεντάχθηκε στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Επανεντάχθηκε στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης Ο κ. Μπαρμπαρούσης είχε διαγραφεί μετά από δηλώσεις που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε στο Σώμα επιστολή του Κ. Μπαρμπαρούση με την οποία επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας και επιστολή του […]

Κωνσταντίνος-Μπαρμπαρούσης.jpg

Επανεντάχθηκε στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ο κ. Μπαρμπαρούσης είχε διαγραφεί μετά από δηλώσεις που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε στο Σώμα επιστολή του Κ. Μπαρμπαρούση με την οποία επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας και επιστολή του γραμματέα της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Κ. Γερμενή που ενημερώνει ότι εντάσσεται στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Στις 15 Ιουνίου 2018 με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ Χρυσής Αυγής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε δημόσια τον Ελληνικό στρατό να συλλάβει το πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Εν συνεχεία ζήτησε και τον αποκεφαλισμό του πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τη φράση «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Η ομιλία του χειροκροτήθηκε από όσους βουλευτές του κόμματος ήταν στην βουλή εκείνη τη στιγμή.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή του βουλευτή με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο εισαγγελέας έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Μπαρμπαρούσης ανακάλεσε τις δηλώσεις του, αρνούμενος ότι είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη συνταγματική νομιμότητα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκμετάλλευση και παρερμηνεία, ενώ χαρακτήρισε γελοίο τον ισχυρισμό ότι η δήλωσή του συνιστά προπαρασκευαστική ενέργεια για κατάλυση του πολιτεύματος.

Την ίδια νύχτα διέφυγε της συλλήψεως μετά από καταδίωξη στην Ολυμπία Οδό.

Για τις πράξεις του αυτές σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Συνελήφθη στις 18 Ιουνίου στην Πεντέλη και αφέθηκε ελεύθερος στις 21 Ιουνίου, αφού του επέβαλαν εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις