Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

10

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Ακάρ έσπευσε να “καλωσορίσει” τον Αποστολάκη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ακάρ έσπευσε να “καλωσορίσει” τον Αποστολάκη

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Τούρκοι τις εξελίξεις στη χώρα μας Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δεν έχασε χρόνο κι έσπευσε μέσω Twitter να “καλωσορίσει” τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη. Στο tweet απεικονίζεται η «ναυαρχίδα» των ερευνητικών πλοίων της Άγκυρας BARBAROS. Συνοδεύεται από μια σύγχρονη φρεγάτα, γερμανικής κατασκευής, την F-244 TCG Barbaros. Το tweet  […]

Χουλουσί Ακάρ

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Τούρκοι τις εξελίξεις στη χώρα μας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δεν έχασε χρόνο κι έσπευσε μέσω Twitter να “καλωσορίσει” τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στο tweet απεικονίζεται η «ναυαρχίδα» των ερευνητικών πλοίων της Άγκυρας BARBAROS. Συνοδεύεται από μια σύγχρονη φρεγάτα, γερμανικής κατασκευής, την F-244 TCG Barbaros.

Το tweet 

Το «ραβασάκι» του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

«Συνεχίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου που υπάγονται στη δικαιοδοσία μας, το Barbaros Ηayreddin Pasha πλέει στην περιοχή της φρεγάτας TCG Barbaros».

Η Άγκυρα ωστόσο δέσμευσε με NAVTEX, από σήμερα έως και τις 17 Ιανουαρίου, μια περιοχή που περιλαμβάνει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ.

Κάτι που μάλλον το υπουργείο ξέχασε να αναφέρει…

Μήνυμα Αποστολάκη κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία προειδοποιώντας την ότι όποτε στις σχέσεις των δυο χωρών κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί μας δυστύχησαν.

“Στέλνω ένα μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας ότι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν”.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης είχε τραβήξει πρόσφατα πάνω του το ενδιαφέρον, καθώς είχε προειδοποιήσει πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».

Τόνισε δε πως «αυτό είναι μια κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις